24 Kasım 2011 Perşembe

"TİB Kayıtları Mahkemeye Ulaşmadı"

TİB gazeteci Dink'in öldürüldüğü Agos gazetesi çevresindeki telefon kayıtlarını mahkemeye gönderdiğini duyursa da Dink ailesi avukatlarından Halavurt, kayıtların mahkemeye ulaşmadığını söyledi.



Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) Hrant Dink cinayetine ilişkin istenen belgelerin mahkemeye gönderildiği açıklansa da Dink ailesi avukatlarından Cem Halavurt henüz bu belgelerin mahkemeye ulaşmadığını söyledi.

Kendisinin mahkeme dosyasına baktığını ve söz konusu kayıtların henüz mahkemeye ulaşmadığını gördüğünü söyleyen Halavurt, TİB'den kayıtlar gelse bile bunların yüzlerce sayfa olacağını ve mahkeme tarafından tek tek eşleştirilerek incelenmesinin uzun zaman alacağını söyledi.

Dink ailesi avukatlarının başvurusu üzerine davaya bakan mahkeme, cinayet günü Agos gazetesi önünde yapılan tüm telefon görüşmelerinin kaydının TİB'den istenmesine karar vermişti. Ancak TİB, özel hayatın gizliliğini gerekçe göstererek bir yılı aşkın süredir bu kayıtları mahkemeye göndermemişti.

ntvmsnbc'nin haberine göre, TİB bugün (24 Kasım), kayıtların mahkemeye gönderildiğini duyurdu.

Dink ailesi avukatları TİB kayıtlarını istiyordu

Bilim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 21 Kasım günü yaptığı açıklamada adli makamlarca talep edilen verilerin mevzuat çerçevesinde korunduğunu ifade ederek bu bağlamda herhangi bir veri silinmediğini ve kamuoyunda iddia edildiği süre içerisinde de imha edilmesinin söz konusu olmadığını duyurmuştu.

14 Kasım'da görülen Dink cinayetinin 21. duruşmasında söz alan Dink ailesinin avukatları, cinayetin faillerinin tespiti için söz konusu telefon kayıtlarının önemini bir kez daha vurgulamış ve kayıtların TİB'den mahkemenin taleplerine rağmen alınamamasının adaleti engellemek olduğunu söylemişlerdi. 

Kaynak: Bianet