18 Kasım 2011 Cuma

Barışçı Çözüm Talebine 10 Ay Hapis

İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu, 2006'da okuduğu bir basın açıklaması nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay tarafından onanan karar, savcılık tarafından ertelenmezse Otlu cezaevine girecek.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde Ezilenlerin Sosyalist Platformu'nun (ESP) basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu'ya "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla verilen 10 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

bianet'e konuşan Otlu, sekiz kişi olarak Bakanlık önüne gittiklerini ve Kürt sorununun demokratik ve barışçı yollardan çözülmesi gerektiğinin ifade edildiği bir basın açıklaması okuduklarını söyledi.

Karar ertelenmezse 10 ay daha cezaevi

Kendilerinin basın açıklamasının ardından gözaltına alındığını ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandıklarını söyleyen Otlu, dört ay Sincan Cezaevi'nde kaldıktan sonra çıkarıldığı ilk mahkemede tahliye edildiğini ifade etti.

Daha sonra mahkemenin hakkında 10 ay hapis cezası verdiğini, kararı Yargıtay'a taşıdıklarını söyleyen Otlu, Yargıtay'ın hapis cezasını 26 Ekim 2011'de onadığını ancak henüz kendisine tebliğ edilmediğini söyledi.

Kararın kendisine ulaşmasının ardından karar için erteleme talebinde bulunacağını söyleyen Otlu, kararın altı ay ertelenip ertelenmeyeceğine savcının karar vereceğini sözlerine ekledi.

"Hep birlikte dur demeliyiz"

Muhaliflere yönelik operasyonların son dönemde artış gösterdiğine de dikkat çeken Gökçe Otlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkede özgürlüklerin artacağı ve ileri demokrasinin yaşanacağını yönündeki açıklamalarını hatırlattı.

Bugün 12 Eylül'den daha fazla insanın cezaevlerinde olduğunu ve bunun da Türkiye'de özgürlüklerin olmadığının göstergesi olduğunu vurgulayan Otlu, Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından, bu açıklamalara paralel cezalar verilmesinin, aslında bu ülkede hukukun olmadığının göstergesi olduğunu ifade etti ve ekledi:

"Bugün AKP sistemine karşı olan, muhalifler tek tek tutuklanıyor. Herkes potansiyel suçlu ilan ediliyor. Buna hep birlikte dur demek gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak: Bianet