29 Kasım 2011 Salı

Şikayete gitti, polisin ‘eşinden ayrıl bende kal’ tacizine uğradı

Eşiyle tartıştıktan sonra şikâyette bulunmak için karakola giden T.Ş., polis memuru Gizlihan Barutçu'nun tacizine maruz kaldı. T.Ş., polisin daha sonra da devam eden taciz içerikli konuşmalarını cep telefonuna kaydedip şikâyetçi oldu. Feministler, açığa alınan polis Barutçu hakkında 'cinsel taciz' suçudan açılan davada T.Ş'ye destek olmaya çağırıyor.

T.Ş., tartıştığı eşiyle birlikte, birbirlerini şikâyet etmek üzere 10 Mart 2011’de Cumhuriyet Polis Merkezi’ne gitti. T.Ş’yi odasına çağıran polis memuru Gizlihan Barutçu, “Eşinden ayrıl, bekâr evim var, sana yardımcı olurum, bu gece bende kalabilirsin” diye tacizde bulundu. Bu sözlere tepki göstererek başka polis memuruna ifade veren T.Ş., daha sonra gelen ailesiyle birlikte karakoldan ayrıldı. T.Ş’ye, eşinin evindeki kişisel eşyalarını alırken yardımcı olmaları için iki polis görevlendiren Barutçu, T.Ş’yi telefonla arayarak, mesaj göndererek birlikte olma ısrarlarına devam etti. T.Ş. de taciz içerikli konuşmaları cep telefonuna kaydedip, suç duyurusunda bulundu.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Barutçu’nun cinsel taciz suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Sanık polis ise karakolda üzerine düşen görevi yaptığını, kendisine iftira atıldığını savunuyor. Çorlu 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın gelecek oturumu 16 Aralık’ta yapılacak. Mahkemede T.Ş’nin daha sonra barıştığı eşi İbrahim Ş., tanık olarak dinlenecek. Sanığın başka bir sabıkası olup olmadığı da araştırılıyor.

Keskin’den destek çağrısı

T.Ş’nin avukatı Eren Keskin, feministlerin T.Ş’ye destek olmalarını istiyor. Keskin, son oturumda mahkeme yargıcının şikâyetçi tarafa “sanık”, sanığa da “şikâyetçi” gibi davrandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Son duruşma gergin geçti. Sanık, avukat olarak beni hedef aldı. Tehdit etti. Mahkemeden, bu duruma izin vermemesini istedim. Yargıç, taleplerimi sunmama da izin vermedi. Sanık bu olaydan sonra açığa alınmasının kızgınlığı içinde... Bu davanın kamuoyunca sahiplenilmesini istiyoruz. Çorlu, küçük bir yer. Kadın hareketinin de orada desteğe ihtiyacı var. İnsanların, kendilerini yalnız hissetmeden yargıya güvenlerinin olması da gerekiyor.”

Kaynak: Haberlink