10 Kasım 2011 Perşembe

Van Valisi Bayram Otel'i denetlemiş!

Van’da 5.6’lık deprem ile yıkılan Bayram Otel’in ilk depremin ardından nasıl denetlendiği ve “sağlam” olduğu kanaatine varıldığı belirsizliğini korurken, Vali’nin internet sitesindeki bir haber bu cinayete dair önemli ipuçları sunuyor

Van’da ilk depremin ardından “hasarsız binalara girebilirsiniz” çağrıları karşısında halk düzgün bir hasar tespit çalışması yapıldığına inanmayarak evlerine girmeyi reddetmiş ve bu durum “psikolojik bir sorun” olarak değerlendirilmişti.

Van’da depremin ardından faaliyetlerinin sürdürülmesine izin verilen Bayram Otel 5.6 gibi küçük ölçekli bir depremle yerle bir olunca hasar tespit çalışmalarındaki fiyasko gözler önüne serildi. Bu binaya nasıl olup da “sağlam” denildiği ve işletmesine izin verildiği soruları “gaz bombaları” ile karşılanırken yanıt Valiliğin internet sitesinde ortaya çıktı.

Vali’den reklamları izliyorsunuz

Valiliğin resmi internet sitesinde “40 yılık otel 1 milyon dolar harcananak yeniden onarıldı” başlıklı bir haber yer alıyor. Sitede “Bölgenin kanaat önderlerinden” diye övgüyle söz edilen Mehmet Sıdık Bayram, Behçet Cantürk’ün anılarında “uyuşturucu ticareti” ile suçlanıyordu. Sıdık Bayram’ın kuzeni Mustafa Bayram “Karakol basıp uyuşturucu kaçakçısı oğlunu kaçıran milletvekili” olarak “nam salmıştı”.

Valiliğin internet sitesine otelin yenilenmesi için 1 milyon dolar harcandığı iddia ediliyor ve otelde ağırlanan Vali’nin memnuniyeti ifade ediliyor. Reklam gibi haberde Karaloğlu’nun “Mobilyaları ve oda konforunu” çok beğendiği de aktarılıyor. Otelde ağırlanan Karaloğlu Van’ın her geçen gün turizm potansiyelinin geliştiğine dikkat çekiyor ve ‘yapılan yatırımlar boşa gitmez’ diyor.

Sadece Türkiye’den değil dünyanın pek çok yerinden çok sayıda gazeteci ve arama kurtarma ekibinin akınına uğrayan Van’da, bu ölüm otelinin faaliyetlerini sürdürebilmesinin gerekçesi bu samimi ziyarette ve “yapılan yatırımlar boşa gitmesin” cümlesinde mi gizli?

Sendika.Org
Kaynak: Haberlink