13 Kasım 2011 Pazar

Acil Eylem Çağrısı



STK, Kuruluş, Girişim ve Aktivistlere Acil Eylem / Dayanışma Çağrısı

19 yıllık tutukluluğunun son 4 yılını Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda geçirmekte olan vegan mahkûm Osman Evcan’ın hiçbir hayvansal ürüne yer vermeyen vegan beslenme biçiminin, cezaevi yönetimince dikkate alınmadığını, bu isteğinin sağlıklı bir şekilde karşılanmadığını, hastalıklarının tedavisinin sağlanmadığını ve bu nedenle 4 Kasım tarihi itibari ile Evcan'ın süresiz açlık grevine başladığını öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisi sadece şekerli su içmekte; kesinlikle mineral ya da vitamin takviyesi almamaktadır. 

Evcan bu eylemiyle, kendi sorunlarının çözümünü amaçlamakla birlikte, tüm ülke cezaevlerindeki benzer pek çok sorunun ve hak ihlalinin giderilmesini umut etmektedir. Eylem aynı zamanda, hayvana, doğaya, kadına, sömürge altındaki tüm canlılara, bireylere, halklara uygulanan şiddete de bir protesto niteliği taşımaktadır. Evcan, kendisini üç günlük açlık greviyle destekleyen koğuş arkadaşı Sadık Aksu'nun, Kahramanmaraş / Elbistan E tipi cezaevinde tutuklu bulunan üç vejetaryen mahkûmun ve yoğun işkence gören, açlık grevini geride bırakmış olan tutuklu vicdanî retçi İnan Süver'in mücadelelerini de desteklemektedir.

Açlık grevinin 10. gününe girmiş bulunan Osman Evcan'a, bu haklı direnişinde yalnız olmadığını hissettirmek, kendisiyle dayanışmak için, haklara duyarlı tüm kesimlerden, durumun aciliyetini ve vehametini göz önünde bulundurarak kendi yerellerinde eyleme geçmelerini ve konu hakkında kamuoyu tepkisi oluşturmalarını rica ediyor; herkesi Adalet Bakanlığı'nı ve diğer ilgili devlet kurumlarını, vurdumduymaz tavırları nedeniyle protesto etmeye çağırıyoruz.

"Osman'ın Dostları"nca 23 Kasım olarak belirlenen Osman Evcan için küresel eylem/dayanışma gününe de katılımınızı diliyoruz.


Saygılarımızla,



Yeryüzüne Özgürlük Derneği

"Osman Evcan'a Vegan Yemek" Kampanya Sitesi: http://osmanayemek.tumblr.com/ (İmza kampanyasına katılabilir, destek mesajlarınızı site üzerinden doğrudan iletebilirsiniz.)