23 Kasım 2011 Çarşamba

'Benim ülkem sana dar gelir' davası yine ertelendi

"Benim ülkem sana dar gelir" davasının bir sonraki duruşması 20 Mart 2012 tarihine ertelendi.

Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği (HYHKD) temsilcisi Eva Aksoy'a yönelik yıllardır düzenli biçimde sürdürülen hakaret ve tehditler nedeniyle görülen kamu davasının 4. duruşması Çağlayan İstanbul Adliyesi 30. Sulh Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görüldü.

Aksoy, e-mail aracılığıyla "Benim Ülkem Sana Dar Gelir, Sen Erivan'a Git", "Senin sonun darağacıdır" gibi ırkçı söylemler içeren hakaret ve tacize uğradığı, tehdit edildiği için mahkemeye başvurmuş, konuyla ilgili kamu davası açılmıştı.

Sanık, geçen duruşmada zorlanarak ifade vermişti. Devreye hakim girmiş ve sanığın avukatına "Müvekkilinize yardımcı olun" demişti. Güçlükle ifade veren sanık, suçlamaları kabul etmeyerek davaya konu olan e-mailleri kendisinin atmadığını, ancak belirtilen e-mail adresinin kendisine ait olduğunu beyan etmiş ve bir dönem evinde kiracı olarak oturan polislerin, bilgisayarını ödünç istediğini, e-maillerin bilgisayar bu polis memurlarındayken bilgisayara eklenmiş ya da atılmış olabileceğini öne sürmüştü.

Sanık tarafından Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli oldukları iddia edilen polis memurlarının Muş ve Van'a tayinlerinin çıktığı belirtilmiş, hakim adı geçen polis memurlarının görev yerlerinin tespitini istemişti.

O POLİS SARIYER EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE HİÇ ÇALIŞMAMIŞ

Bugün görülen duruşmaya sanıklar katılmazken sanık avukatları, davacı Eva Aksoy ve avukatları hazır bulundu. Sanık avukatı, müvekkillerinin bu mailleri atan kişiler olmadığını, aidatının başkaları tarafından kopyalanarak bu maillerin atıldığını tekrarladı. Bunun içinde bilirkişi tespitinin yapılmasını talep etti.

Aksoy'un avukatı bu talebin reddedilmesi yönünde beyan bildirdi.

Diğer yandan ise Sarıyer Emniyet Müdürlüğü'nden gelen yazıda bilgisayarı alarak Aksoy'a mail gönderen kişiler olduğu iddia eden kişilerin Sarıyer Emniyet Müdürlüğü'nde hiç çalışmamış olduğu bildirildi. Adı geçen polis memurlarının Van Emniyet Müdürlüğü'nde çalışıp çalışmadığına dair ise yazı bekleniyor.

Davanın bir sonraki duruşma tarihi ise 20 Mart 2012 tarihine ertelendi.

SANIK VE AVUKATININ ADI ERGENEKON İDDİANEMESİNDE GEÇİYOR

Ergenekon iddianamesindeki "Kafes Eylem Planı" eklerinde adı geçtiği öğrenilen sanığın avukatının da Ergenekon iddianamesinde yer aldığı iddia ediliyor.

Kaynak: ETHA

Aksoy'u Tehdit Eden Sanık, Karşı Dava Açtı

Eva Aksoy'a yönelik ırkçı söylemler içeren hakaret, taciz ve tehdit davası Mart ayına ertelenirken, sanığın Aksoy aleyhine hakaret suçlamasıyla açtığı tazminat davası Aralık ayında görülecek.

Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği (HYHKD) temsilcisi Eva Aksoy'a yönelik yıllardır düzenli biçimde sürdürülen ırkçı hakaret ve tehditler nedeniyle görülen kamu davasının dördüncü duruşması bugün (23 Kasım) Çağlayan Adliyesi 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Aksoy'un vekil avukatı Ahmet Tamer duruşmada olanları şöyle özetledi:

"İlk şikayet olduğunda sanığın bilgisayarına el konulmuş ve tehditlerin kendi mail adresinden gönderildiği açığa çıkmıştı.  Sanık, bilgisayarı soruşturma nedeniyle ve savcılık kararıyla teslim ettiğine dair tutanak olmasına rağmen, tehdit mesajlarını polislerin gönderdiğini iddia etti. Şimdi o polislerden birinin bulunması için duruşma ertelendi."

"Bu gidişle bu dava bitmez" diyen Aksoy, sanığın kendisine ve davayı haberleştiren bir gazeteciye hakaret suçlamasıyla tazminat davası açtığını söyledi.

Tamer, "tehdit edilen müvekkilimken ve asıl onun tazminat davası açması gerekirken, sanık müvekkilime tazminat davası açtı" diye konuştu.

Sanık, Aksoy vebir  gazeteci hakkında üç defa suç duyurusunda bulundu. İki tanesi takipsizlik kararıyla sonuçlanırken, üçüncü suç duyurusu ise kısmen kabul edildi. Sanık her iki kişiden de 10 bin TL tazminat talep ediyor.

Tamer, iftira suçlamasına takipsizlik verildiğini, hakaret suçlamasını ise Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiğini söyledi.

Sanığın Aksoy aleyhine açtığı dava Aralık ayında görülecek. Sanığın yargılandığı dava ise 20 Mart'a ertelendi.

Ne olmuştu?

Aksoy, e-mail aracılığıyla "Benim Ülkem Sana Dar Gelir, Sen Erivan'a Git ", "Senin sonun darağacıdır" gibi ırkçı söylemler içeren hakaret ve tacize uğradığı, tehdit edildiği için mahkemeye başvurmuş, konuyla ilgili kamu davası açılmıştı.

Sanık, geçen duruşmada suçlamaları kabul etmeyerek davaya konu olan e-mailleri kendisinin atmadığını, ancak belirtilen e-mail adresinin kendisine ait olduğunu beyan etmiş ve bir dönem evinde kiracı olarak oturan polislerin, bilgisayarını ödünç istediğini, e-maillerin bilgisayar, bu polis memurlarındayken bilgisayara eklenmiş ya da atılmış olabileceğini öne sürmüştü.

Sanık tarafından Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli oldukları iddia edilen polis memurlarının Muş ve Van'a tayinlerinin çıktığı belirtilmiş, hakim adı geçen polis memurlarının görev yerlerinin tespitini istemişti.

Kaynak: Bianet