29 Kasım 2011 Salı

KESK davasında karar: 156 yıl hapis

KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında olduğu KESK üye ve yöneticisi 25 kişiye "örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.


KCK soruşturması altında 2009 yılında yargılanmaya başlayan 31 KESK üye ve yöneticisinden 25'ine toplam 156 yıl hapis cezası verildi.

Duruşmada kararını açıklayan İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, KESK eski Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir ile Selçuk Haspolat, Faysal Ceylan, Murat Meriç, Kemal Karakoyun ve Yüksel Mutlu'nun beraat ettiğini bildirdi. Mahkeme heyeti, 25 kişiye ise 6 yıl 3'ar ay hapis cezası verdi.

Hapis cezası verilenler arasında KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim Sen Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, KESK eski Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, Eğitim Sen eski Kadın Sekreterleri Elif Akgül Ateş ve Gülçin İsbert de bulunuyor.

Mahkeme heyeti başkanının, 31 KESK'linin beraatını istediği, fakat oy çokluğuyla 25 kişiye ceza verildiği öğrenildi. KESK'lilerin avukatı Mehmet Yıldız, karara itiraz edeceklerini belirtti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 28 Mayıs 2009 tarihinde KESK'e yönelik başlatılan operasyonda İzmir'de 28, Ankara'da 3, İstanbul, Manisa ve Van'da 1'er kişi olmak üzere çoğu öğretmen 34 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında o dönemde KESK'in kadın sekreterliği görevini yürüten Songül Morsümbül, KESK eski Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir ve KESK'in Genel Başkanı Lami Özgen de bulunuyordu.

İzmir'de gözaltına alınan 28 KESK üyesinden 22'si tutuklanırken, "KCK yapılanması içinde faaliyet yürüttükleri" iddiasıyla açılan davanın 18-19 Kasım 2009 tarihindeki ilk duruşmasında 22 emekçi memur tahliye edilmişti.

Kaynak: ETHA