10 Kasım 2011 Perşembe

Bakanlar Bölgeyi Terk Etti; Polis Gaz Sıktı

Van'da yaşanan ikinci depremin ardından, Vali Karaloğlu ve Başbakan Yardımcısı Atalay'ı protesto eden depremzedelere polis biber gazı ile müdahale etti.

Van Edremit merkezli 5,6 şiddetindeki depremin ardından, depremzedeler Vali Münir Karaloğlu ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı protesto etti; polis depremzedelere biber gazı ile müdahale etti.

Van Valiliği önünde sabah saatlerinde "Vali istifa" sloganı atan bir gruba tazyikli suyla polis müdahale etmiş; iki kişi gözaltına alınmıştı.

Buradan ayrılan grup, arama kurtarma çalışmaları yapılan Bayram Oteli'nin önüne geldiklerinde, Vali  Karaloğlu, Başbakan Yardımcısı Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile karşılaştı.

300 kadar depremzede, Vali Karaloğlu'nu görünce "Vali istifa" diye bağırarak "Vali Karaloğlu 'Deprem bitti, yıkılmayan evlerinize girebilirsiniz' dedi. Vali dediği için binalara girenler, yaşamlarını kaybetti" dedi.

Bakan Atalay, kalabalığa  "Bir dakika beni dinleyin" diye seslendi ancak kalabalığın tepkisi sürünce bütün bakanlar bölgeden ayrıldı. Polis, grubun dağılmaması üzerine biber gazı sıktı; etrafa dağılan gaz, arama kurtarma ve sağlık ekibindekileri de etkiledi.

Çıkan olaylarda, toplam üç kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

* Bu haberi cnnturk.com ve Fırat Haber Ajansı'ndan (ANF) derledik.

Kaynak: Bianet