26 Kasım 2011 Cumartesi

Dayanışmanın Gücü Sokaklarda

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü yürüyüşüne katılan yüzlerce kadın, erkeklere "çaresiz değiliz, sistemli şiddetinize karşı kadın dayanışmasının gücüne inanıyoruz" diye seslendi.

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yüzlerce kadın Taksim'de bir araya gelerek erkek şiddetine ve erkek egemen siteme "hayır" dedi.
İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu'nun düzenlediği eylem için saat 19.30'da Galatasaray Meydanı'nda toplanan kadınlar, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak Taksim Meydanı'na yürüdü.
Eylemde "Kadınlar savaş istemiyor", "Emeğimiz, bedenizmiz, kimliğimiz bizimdir", "Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun", "Erkek vuruyor, devlet koruyor", "Kimsenin namusu değiliz", "Kadın cinayetleri politiktir", "Geceleri de, sokakları da, meydanları da terketmiyoruz", "Jin jiyad azadi", "Militarizme hayır, milliyetçiliğe hayır, dinci muhafazakarlığa hayır, kapitalizme hayır, heteroseksizme hayır, patriarkaya hayır", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Başbakan şaşırma, sabrımızı taşırma, sen yat kuluçkaya; bir türkçük, iki türkçük, üç türkçük doğurmaya" sloganları atıldı.
Kürtçe ve Türkçe okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Aileyi değil kadını güçlendiren yasaların çıkmasını sağlamak, erkek adalet değil gerçek adalet demek için buradayız. AKP'nin erkek egemen ve sermayeden yana politikalarına adalet demek için buradayız.
"Operasyonların ve Kürt kadın hareketine yönelik saldırıların son bulmasını istiyor ve barış için ısrar ediyoruz.
"Eşcinsel, trans ve biseksüel kadınlara uygulanan ayrımcılığa karşı yeni yasa önerimizin derhal hayata geçirilmesi, trans kadınlara yönelik nefret cinayetlerinin son bulması için buradayız.
"Kadınların değil kadın katili, tacizci, tecavüzcü erkeklerin teşhir edilmesi; medyanın erkek egemen tavrının sona ermesi için buradayız.
"Ev kadınlarına emeklilik ve tüm kadınlar için sosyal güvenlik hakkımızı almak, cinsiyetçi iş bölümüne son vermek için buradayız.
"Cinsiyetçi dille eğitim yerine, okullarda cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığı yapmayan müfredat oluşturulsun talebimizi yinelemek için buradayız.
"Biz kadınlar buradan bir kez daha sesleniyoruz, kadın katili erkekler ülkesi Türkiye'de kadına yönelik şiddeti arttıran, meşrulaştıran her türlü politika ve söyleme karşı mücadele edeceğiz.
"Çaresiz değiliz, sistemli şiddetinize karşı kadın dayanışmasının gücüne inanıyoruz.
"Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın erkek egemen sisteme karşı mücadelemiz!"
* İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu :
Akader Kadın Faaliyeti, Amargi Kadın Kooperatifi, Bağımsız Feministler, Barış İçin Kadın Girişimi, Boğaziçi Lubunya, Disk'li Kadınlar, DÖKH, EDP'li Kadınlar, Filmmor Kadın Kooperatifi, Gökkuşağı, Halkevci Kadınlar, İmece Kadın Sendikası girişimi, İllet, İşçi Cephesinden Kadınlar, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği'nden Kadınlar ve Translar, Kadav, Kadın Emeği Kolektifi, KESK'li Kadınlar, KHİP, Lambdaİstanbul'dan Kadınlar ve Translar, Mor Çatı, MSGSÜ Kadın Araştırmaları Kulubü, SDP'li Kadınlar, Sosyalist Feminist Kolektif, Sosyalist Partili Kadınlar, TMMOB'li Kadınlar, Üniversiteli Kadın Kolektifi.
Kaynak: Bianet