4 Kasım 2011 Cuma

BEDAŞ'ta 25 Günde Zafer

BEDAŞ'ta işten çıkarılan 156 taşeron işçisi, 25 günlük direnişlerinin sonucunda işe alındı. İşçiler, taşeron sistemine karşı mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.


Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nde (BEDAŞ) işten çıkarılan ve 25 gündür direnen Elektrik-Gaz-Su ve Baraj Çalışanları Sendikası (Enerji-Sen) üyesi 156 taşeron  işçisi işe geri alındı.

BEDAŞ'ın Taksim, Sarıyer, Beyazıt, Çağlayan, Bayrampaşa olmak üzere çeşitli bölgelerinde çalışan taşeron işçileri, iki ay önce "taşeron şirketin sözleşmesi bitti" denerek işten çıkarıldı.

Sendikanın BEDAŞ yetkilileri ile görüşmelerinde taşeron şirketle ihale yapılması durumunda işçilerin geri alınacağı belirtildi. Ancak geçen sürede işçiler "taşeron şirket sendikalı işçi istemiyor" denerek geri alınmamıştı.

Bunun üzerine işçiler, 25 gün önce Taksim'deki BEDAŞ binası önünde direniş çadırı kurmuş; Taksim'den BEDAŞ binasına yürüyüşler gerçekleştirmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı daha önce,  bu işçilerin  muvazaalı yani hukuka aykırı olarak çalıştırıldığına karar vermişti.

BEDAŞ yönetimi, işçilerin bayramdan sonra işe başlayacağını açıkladı. Kararı halay ve türkülerle karşılayan işçiler, işe geri dönseler de "taşeron" sistemle mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Bianet