21 Kasım 2011 Pazartesi

İçişleri Bakanlığı: Polis Görevini Yaptı, Kusurlu Olan Şerzan Kurt

Şerzan Kurt'un polis kurşunuyla ölümüyle ilgili görülen davada savunma yapan İçişleri Bakanlığı, polisin görevini yaptığını, kusurun Şerzan Kurt'ta olduğunu söyledi.


Şerzan Kurt'un polis kurşunu ile öldürülmesiyle ilgili görülen davada savunması istenen İçişleri Bakanlığı, kusurun tamamen Şerzan Kurt'a ait olduğunu ve hukuka aykırı davranmanın mazereti olamayacağını söyledi.

19 Mayıs 2010'da Muğla Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar sırasında polis memuru Gültekin Şahin'in 21 yaşındaki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'u öldürdüğü iddia ediliyordu.

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, 1,5 yıldır tutuklu bulunan polis memuru Gültekin Şahin, "olası kasıtla nitelikli insan öldürme" suçlamasıyla yargılanıyor.

Şerzan orada bulunarak hukuka aykırı davranmış!

Kurt ailesinin avukatlarının aleyhine dava açtığı İçişleri Bakanlığı adına savunma yapan hukuk müşaviri Ahmet Hamdi Nayir, şunları söyledi:

* Dava konusu olayda kolluk kuvvetleri Muğla Üniversitesi'nde çıkan olaylar sebebiyle ortalığı yatıştırmak için polis Gültekin Şahin'in, amirinden izin almak suretiyle havaya birkaç el ateş ettiği, ancak davacıların yakınının, yapılan ateş sonucu vefat ettiği anlaşılmaktadır.

* Polisin görevlerini yaparken direnişle karşılaşması durumunda bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanma, silah kullanma yetkisi her zaman vardır. Dava konusu olay da bu kapsamda olup polisin silah kullanma yetkisi olmuştur.

* Olayların bu noktaya gelmesinde kusur tamamen Şerzan Kurt'a aittir. Hukuka aykırı davranmanın hiçbir mazereti olamaz. Kendisinin o saatte o kargaşa içinde bulunmuş olması bu sonucu doğurmuştur.

Kaynak: Bianet