24 Kasım 2011 Perşembe

Ukrayna'da hayvan katliamı

Ukrayna'da sokak hayvanlarının fırınlara atılarak vahşice katledilmesi hayvan hakları aktivistlerini ayağa kaldırdı. İnternetten başlatılan imza kampanyasında şimdiden 460 bin imza toplandı.


8 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında Polonya ve Ukrayna'da yapılacak şampiyona öncesi Ukrayna'nın sokak hayvanlarını vahşice katledilmesi hayvan hakları aktivistlerini ayağa kaldırdı.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, ülkeye ziyareti sırasında sokak hayvanlarının fazlalığı karşısında endişelenince, Ukrayna Hükümeti sorunu bu hayvanları öldürerek "çözme" yoluna gitti. Ukrayna'da, şampiyonanın yapılacağı Lysychansk şehrinde hayvanların vurulduğu ve hâlâ canlılarken 900 derecelik fırınlara atıldığı bildirildi.

Köpek yakalayıcıları ve şoförlerden oluşan mobil ekip hayvanları vurmak için silahlı geziyor ve yakaladıkları kısırlaştırılmış hayvanları mobil bir krematoryum kullanarak katlediyor.

Ukraynalı hayvan hakları aktivistleri bu uygulamayı bir yıldan fazla bir süredir protesto ederken, UEFA operasyon müdürü Martin Kallen hayvan kontrolü adı altında yapılan hiçbir zulmü onaylamadığını söyledi ancak uygulama halen sürdüğü bildirildi.

Binlerce sokak hayvanının zehirlenerek, yakılarak hunharca katledilmesi dünya çapında da tepkiye neden oldu. Bu vahşete karşı internetten imza kampanyaları başlatıldı. Kaliama karşı 500 bin imza toplamayı hedefleyen kampanya şimdiden 460 bin imzayı geçti.

http://www.thepetitionsite.com/2/tell-ukraine-to-stop-burning-animals-alive/ adresinden imza kampanyasına katılınabilir.

ntvmsnbc
Kaynak:
İMC TV

Not: Haberdeki "itlaf" ifadeleri "katliam" olarak değiştirilmiştir.