30 Kasım 2011 Çarşamba

Mağdurlar "Toplu Tecavüz" Duruşmasına Gelmedi

Siirt'te dört kız çocuğunun 35 kişinin cinsel istismarına uğramasıyla ilgili dava 25 Ocak'a ertelendi. Geçen hafta yakalanan Kuzu ise Aralık ayında yargılanacak.

Siirt'te, ilköğretim okulu öğrencisi dört kız çocuğunun 35 kişi tarafından cinsel istismara uğramasıyla ilgili davaya bugün devam edildi.

3 Kasım'da görülen duruşmada, bugün (30 Kasım) 15 yaşından küçük olan dört mağdurdan ikisi ve annelerinin dinlenmesine karar verilmişti. Ancak duruşmaya katılmamaları nedeniyle, mahkeme ertelendi.

19 aydan sonra geçtiğimiz hafta yakalanarak tutuklanan Fahrettin Kuzu'nun dosyası geçen duruşmada bu dosyadan ayrılmıştı.

Davanın müdahil avukatlarından Pınar Dalkuş, "dosyaların birleştirilmesini talep ettik, ancak reddedildi. Bu talebi Kuzu'nun 21 Aralık'ta görülecek diğer dosya üzerinden yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Ayrıca Kuzu'nun dosyası ayrıldığı için bugün dinlenmediğini söyledi.

Duruşmada 10 tutuklunun tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkeme 25 Ocak'a ertelendi.

Kadınlar adliye önünde nöbette

Ceren Kadın Derneği, Ceren Kadın Danışma Merkezi, SELİS, DİKASUM, EPİDEM, Barış Anneleri İnisiyatifi, Kardelen Kadın Evi, KADEM, Berfin Kadın Danışma Merkezi, KESK Kadın Komisyonu ve İHD yönetici ve üyelerinden oluşan çok sayıda kadın Siirt Adliyesi önünde nöbetteydi.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Berfin Kadın Dayanışma Merkezi çalışanı Katibe Demir, şu ifadelere yer verdi:

"Ne acıdır ki biz kadınlar bugün kentimizde tecavüz davasını takip ediyor ve kaygılarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Kadın cinsine yönelik kırım politikaları, yaşadığımız yüzyılda da dünyanın her yerinde devam ediyor. Rengi, dili, dini, ulusu ne olursa olsun kadınlar her türlü şiddetle karşı karşıya kalıyor.

Erkek egemen sistem binlerce yıldır kendi iktidarını sürdürmek için yaşamın yaratıcısı olan kadınları toplumsal yaşamdan koparmıştır. Bedenini cinselliğin bir malzemesi olarak kullanmış, taciz ve tecavüzlere gerekçe yapmış, emeğini görünmez kılmıştır.

Hakikat arayışçısı kadınlar tüm bedelleri göze alarak susmamış, örgütlenmiş, alanlara çıkmış, toplumsal yaşamda öncülük yapmıştır."

Kaynak: Bianet