10 Kasım 2011 Perşembe

"Gökkuşağı’nın Altındaki" Filmler

Türkiye’nin LGBT temali ilk film festivali Pembe Hayat KuirFest'te 15 ülkeden 50’ye yakın LGBT temalı film gösterilecek, söyleşi ve atölye etkinlikleri düzenlenecek.

Türkiye'nin LGBT temali ilk film festivali Pembe Hayat KuirFest, 17-24 Kasım tarihleri arasında Ankara'da Büyülü Fener Sineması'nda gerçekleşecek. 15 ülkeden 50'ye yakın LGBT temalı filmin gösterileceği festivalde,söyleşi ve atölye etkinlikleri  de olacak.

KuirFest'in son yılların en çok konuşulan ve ödüllü LGBT temalı filmlerini bir araya getirdiği "Gökkuşağının Altında" bölümünde Almanya'dan Fransa'ya, Portekiz'den Arjantin'e toplam 8 film Ankara'da ilk kez seyirciyle buluşacak.

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği'nin düzenlediği festival, LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekmeyi, Türkiye'de kuir teorinin ve sanatın konuşulmasına, tartışılmasına olanak yaratmayı amaçlıyor.

Pembe Hayat Proje Koordinatörü Kemal Ördek, bianet'e "Türkiye'de ilk defa bu kadar geniş kapsamlı uluslararası bir LGBT Film Festivali düzenliyoruz. Bu festival kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçılar ve insan hakları savunucuları bir araya gelirken, bir yandan da filmlerin temaları ile paralel LGBT bireylerin insan hakları ve aktivizm üzerine verimli tartışmalar atölyeler ve paneller aracılığı ile gerçekleştirilecek" dedi.

"Herkes farklı herkes eşit"

Pembe Hayat KuirFest'in tanıtım filminde, farklı olmaktan korkmadığımız, utanmadığımız, saklanmadığımız ve herkesin farklı ve eşit olduğu bir dünyanın hayalinin inancını dile getiren Birhan Keskin'den Devin Özgür Çınar'a, Tülin Özen'den Mabel Matiz'e sinema, edebiyat ve müzik dünyasının tanınmış sanatçıları "Gökkuşağının altında hepimize yer var" çağrısında bulunuyor.

Biletler 11 Kasım'dan itibaren Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda açılacak gişelerden satın alabilecek. Fiyatlar 12:00 seansında 2,5 TL, 14:15 ve 16:30 seanslarında 5 TL, 19:90 ve 21:15 seanslarında da 10 TL.

* Festival hakkında ayrıntılı bilgi için : http://festival.pembehayat.org/

Kaynak: Bianet