28 Kasım 2011 Pazartesi

Transfobi ve Nefret Cinayetlerine Karşı Yürüdüler

Transfobik Nefrete Karşı 20 Kasım Haftası kapsamında nefret suçlarına dikkat çekmek için İstanbul'da bir yürüyüş düzenlendi.

Transfobik Nefrete Karşı 20 Kasım Haftası kapsamında, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, trans bireyleri hedef alan nefret suçlarına ve nefret cinayetlerine dikkat çekmek için dün (27 Kasım) Taksim'de bir yürüyüş düzenledi.
Yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklamada trans bireylerin maruz kaldıkları şiddete, gündelik hayatta karşılaşılan kısıtlamalara, istihdam alanı yaratılmadığı için seks işçiliği yapmak zorunda bırakılmalarına, cinsiyet geçişi sürecinde yaşanan zorluklara dikkat çekildi.
Mahkemelerin davaları uzatmasının, ağır tahrik indirimi uygulanmasının nefret cinayetlerini ödüllendirdiği belirtilerek, polisin karakollardaki trans kadınların çalıştıkları yerlerdeki hukuksuz ve tacizkar davranışlarının hayatı daha da yaşanmaz hale soktuğu dile getirildi.

Neden 20 Kasım?

Rita Hester adlı bir trans kadın, 20 Kasım 1998'de kendi evinde göğsüne aldığı 20 bıçak darbesiyle öldürülmüş; Dünya Trans Hakları Hareketi de Hester cinayetini sembolleştirerek her yılın 20 Kasım gününü Trans Bireyleri Anma Günü olarak çeşitli etkinliklerle toplumun gündeminde tutma kararı almıştı.
Kaynak: Bianet