18 Kasım 2011 Cuma

İzmir'deki anarşistlerden Osman Evcan'a destek

Açlık grevinin 14. gününe giren Vegan-Anarşist tutsak Osman Evcan'ı İzmir'deki yoldaşları da yalnız bırakmadı.



Alsancak Katolik Kilisesi Sokağı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik grup dövizler, pankartlar ve sloganlar eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca yürüdüler. FOTO ALBÜM - VİDEO

Yoldan geçenlerin ve medyanın yoğun ilgisiyle karşılaşan grup, eylemlerini Sevinç Pastanesi önünde basın açıklaması yaparak sonlandırdı.

Eylem sonunda pankartları taşımak için kullanılan bir aktivistin aracına ise polis tarafından  69 TL ceza kesildi.

23 Kasım'da yapılacak küresel eylem için katılma kararı alındı.

Kaynak: Aforum


İzmir'de basın açıklaması düzenleyen bir grup, F tipi cezaevinde kalan Osman Evcan'ın, vegan olarak hiçbir hayvansal ürünü yememesine rağmen, yemekhanede istediği türde yemeklerin verilmediğini savunarak protesto gösterisinde bulundu.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan grup, slogan atarak ve ellerindeki dövizlerle bir süre yürüyüş yaptı. Vegan olarak hiçbir hayvansal ürünü yememesine rağmen cezaevinde bunları yemeye zorlandığı ileri sürülen Osman Evcan'ın açlık grevine başladığı açıklandı. Grup adına yapılan açıklamada, "Kırıkkale F Tipi cezaevinde kalan 19 yıllık tutukluluk süresinin son 4 yılında vegan beslenme biçimini benimseyen Osman Evcan, defalarca cezaevi yönetimine başvurduğu halde isteği karşılanmamıştır. Bir tencere içerisinde verilen bulgur pilavı da yenilemeyecek kadar kötü durumda. Tüm bunların yanında, Osman Evcan, keyfi sebeplerle doktor muayenesine alınmamış, bir zaman sonra hastaneye sevki sırasında ise kötü muameleye maruz kalmıştır. Yetkili mercilerin duyarsızlığı ve hukuken suç teşkil eden davranışlarıyla şekillenen yaklaşık bir yıllık bu sürecin ardından Osman Evcan, 4 Kasım 2011 tarihinden itibaren süresiz açlık grevine başlamıştır. Evcan, bu eylemiyle, kendi sorununun çözümünü amaçlamakla birlikte, tüm ülke cezaevlerindeki benzer pek çok sorunun ve hak ihlalinin giderilmesini umut etmektedir" denildi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.

Kaynak: Haberler.com