5 Şubat 2012 Pazar

Uludere'de TBMM heyetine tepki

Roboski Katliamı'na ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Gülyazı Köyü'ne gelen alt komisyon üyeleri, annelerin tepkisi ile karşılaştı.

Roboski Katliamı'na ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Uludere İlçesi'ne bağlı Gülyazı Köyü'ne gelen milletvekilleri, çalışmalarına başladı.

Katliamdan uzun süre sonra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından oluşturulan alt komisyonda, Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, alt komisyon başkanı AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener ve milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Hamza Dağ, Abdurrahim Akdağ, Gülşen Orhan, Levent Gök, Malik Ejder Özdemir, Atilla Kaya, Ertuğrul Kürkçü ile komisyon uzmanı Halil İbrahim Bayar ve Mülkiye Başmüfettişi Hilmi Dülger bulunuyor.

Komisyon, katliamdan sağ kurtulan 3 kişi ve ailelerle basına kapalı bir görüşme yaptı. Komisyon üyeleri daha sonra katliamdan sağ kurtulan çocukların anneleriyle görüştü.

Görüşmeden açıklama yapan Hanım Encü, kadınların içeride heyet üyelerine tepki gösterdiğini söyledi.

"Bize Erdoğan'ın propagandasını yapmaya gelmişler" diyen Hanım Encü, "Biz kan parası istemiyoruz. Paraları kendilerinin olsun. Adalet yerini bulsun istiyoruz. Adalet olmazsa terk edip Irak'a gideceğiz" dedi.

Çocuklarının katillerinin bulunmaması halinde bunun tek sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu belirten Encü, "Olayın failleri bulunmazsa katil Erdoğan'dır" dedi.

Kaynak: ETHA