12 Şubat 2012 Pazar

Feminist kadınlar Roboskililerin acısını paylaştı

İstanbul, Van ve Diyarbakır'dan Uludere'ye gelen bir grup feminist kadın, Roboski Köyü'nü ziyaret ederek ailelerin acısını paylaştı.

İstanbul'dan gelen İstanbul Feminist Kadın Kolektif üyesi kadın ile Van ve Diyarbakır'dan gelen kadınlar, 34 kişinin katledildiği Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Roboski Köyü'nü ziyaret etti. Kadınlara Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivistlerinin yanı sıra Şırnak Dilan Kadın Danışmanlık Merkezi çalışanları da eşlik etti.

Köy camisinde yakınlarını yitiren ve yitirdikleri çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler ve köylüler tarafından karşılanan kadınlar, ailelerle tek tek tokalaştı. Karşılamanın ardından köy camisine geçen kadınlar, çocuklarını kaybeden annelerle sohbet ederken, duygusal anlar yaşandı.

Sohbetlerin ardından açıklama yapan Sosyalist Feminist Kolektifi üyesi Filiz Karakuş, ziyaretlerinin temel amacının bir daha böylesi katliamların yaşanmaması ve annelerin gözyaşının dökülmemesi olduğunu söyledi.Hükümete seslenen Karakuş, faillerin derhal yargı önüne çıkarılması istedi.

Katliamda bir çocuğunu yitiren Medine Ürek, gelenlere teşekkür ettikten sonda, "Ne tazminat ne de başka bir şey, hükümetten bir şey istemiyoruz. Tek istediğimiz çocuklarımızın katilidir. Onları bulun ve yargı önüne çıkarıp cezalarını verin. Ancak o zaman içimiz rahat eder, tazminat bizi rahatlamaz. Onların kanına karşı para kabul etmeyiz. Bu katillerin yargılanmasını istiyoruz" dedi. Ürek, kendilerini yalnız bırakmayan tüm Kürt halkına ve gelen kadınlara ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Açıklamaların ardından gelen kadınlar, ailelerle görüşmek için köylülerin evlerine dağıldı.

Kaynak: ETHA