17 Şubat 2012 Cuma

Aileler kuyuda yakınlarının kemiklerini arıyor

Dargeçit'te 7 kişi için yapılan kazıda insan kemiğine rastlanmadı. Avukatlar kazı alanının genişletilmesi için savcılığa yeniden dilekçe verecek. Kayıp yakınları ise daha bir kafatasının bulunduğu kuyuda kendi olanaklarıyla kemik arıyor.

Dargeçit Tabur Komutanlığı'nda öldürülen 7 kişinin cenazelerinin gömüldüğü tahmin edilen bölge bugün kazıldı. Yüzeysel yapıldığı bildirilen kazıda, kemiklere rastlanmadı. Avukatlar kazı alanının genişletilmesi için savcılığa yeniden dilekçe verecek. Kayıp yakınları ise daha önce bir kafatasının bulunduğu kuyuda kendi olanaklarıyla kemik arıyor.

16 YIL SONRA KAZI YAPILDI

16 yıl süren soruşturmada herhangi bir ilerleme sağlanamazken, ailelerin yeniden başvurusu üzerine Mardin Cumhuriyet Savcılığı, Boğazözü Köyü'nde kazı yapılmasına karar verdi.

Adli tıp uzmanları, savcı ve avukatlar ile ailelerden oluşan grup, bölgeye ulaştıktan sonra kazı yapıldı. 20-30 metrekarelik alanda yapılan kazıda, herhangi bir bulguya rastlanmadı. Aileler, kazının yüzeysel yapıldığını söylerken, avukatlar kazı alanının genişletilmesi için savcılığa başvuruda bulunacak.

Kazının ardından daha sonra başka bir bölgeye geçen aileler, daha önce kafatası bulunan bir kuyuyu incelemeye başladı. Ailelerin, oldukça derin olan kuyuda kendi olanaklarıyla yaptığı inceleme sürüyor.

Kaynak: ETHA