2 Şubat 2012 Perşembe

8 duruşmadır adalet yok

Öznur Uluişden'in katili Ali Haydar Gömeçli'ye 8. duruşmada da ceza çıkmadı.

Öznur Uluişden'in katili Ali Haydar Gömeçli'nin yargılandığı davanın 8. duruşması Eskişehir'de görüldü. Öznur Uluişden, kaçırılıp tecavüze uğradıktan sonra öldürülmüştü.

Duruşma öncesi Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adliye önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde, "Şiddete karşı, sessiz değil öfkeli, yalnız değil örgütlü", "Şiddete karşı yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.

2011 KADINLAR İÇİN İYİ GEÇMEDİ

Kadınlar, 2011 yılında mahkemelerin kadınlar aleyhine pek çok karara imza attığını hatırlattı, N.Ç.'nin kendi rızasıyla tecavüze uğradığı yönündeki Yargıtay kararını, 'kadın' kelimesinin bakanlık adından çıkarılmasını, kadına yönelik şiddetle ilgili yasa taslağında kadın örgütlerinin önerilerinin dikkate alınmadığını örnek gösterdi.

Kadınlar, Gömeçli'nin ilk duruşmada, cinayeti işlediğini itiraf etmesine rağmen, 7 duruşma boyunca karar çıkmamasını protesto etti.

Adli Tıp Kurumu'nun, daha önce benzer bir suç işlemiş olan Gömeçli'yle ilgili 'akli dengesi yerinde değildir' raporu vermesine tepki gösteren kadınlar, kadın cinayetlerinin münferit olmadığını ve katillerin en ağır şekilde şekilde cezalandırılmasını istedi.

Heyetin 2 duruşma önce talep ettiği detaylı Adli Tıp Kurumu raporu gelmediği için duruşma ertelendi.

Kaynak: ETHA