11 Şubat 2012 Cumartesi

Van'da Ev Sahipleri Konteynıra, Kiracılar Sokağa

Van'da toplam dokuz çadır kentin boşaltılması kararlaştırılırken ev sahipleri konteynırlara yerleştiriliyor. Kiracılara ise herhangi bir yardım söz konusu değil.

Van Valiliği'nin aldığı karar çerçevesinde önümüzdeki haftaya kadar Van'daki tüm çadır kentlerin boşaltılacağı açıklandı.

Dördü Van merkezde, beşi Erciş'te olmak üzere toplam dokuz çadır kentte 721 çadır bulunuyor.

Çadır kentlerin boşaltılmasının arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şubat'ta çadırda kimse kalmayacak" vaadinin olduğu ve Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Van'a bir ziyaret gerçekleştireceği ileri sürülüyor.

bianet'e açıklama yapan Van Kadın Derneği'nden bir yetkili, kendilerine gelen bilgilere göre Van merkezde bulunan Et ve Balık Kurumu önündeki 350 çadırlık çadır kente dünden beri yemek dağıtımı yapılmadığını ve elektrik verilmediğini söyledi.

Ev sahiplerinin konteynırlara taşındığını ancak kiracıların gidecek yerleri olmadığı için mağdur olduklarını söyleyen yetkili, bu sabah saatlerinden itibaren polis ve jandarma ile çadır kentte kalan kiracılar arasında gerginliğin tırmandığını söyledi.

"Aldığımız duyumlara göre, gidecek yerleri olmadığı için çadırda kalmaya devam etmek isteyen kiracı depremzedelere polis ve jandarma tarafından müdahale edildi.

Çıkan arbedede biber gazı ve cop kullanılmış ve bir kişi hastaneye kaldırılmış. Ayrıca çadır kente kurulan hastane ve okul da kaldırılmış."

Kaynak: Bianet