8 Şubat 2012 Çarşamba

İsmail Yıldız'la Dayanışmaya...

20 Aralık günü,  basın çalışanlarına yönelik bir operasyonda gözaltına alınan gazetecilerden bir tanesi de gazeteci ve tiyatrocu İsmail (Rawin)  Yıldız idi. İsmail hala tutuklu ve F tipi cezaevinin insanlık dışı koşullarında hayatını sürdürüyor.  Geçen bu süreçte dava ile ilgili bir gelişmenin olmaması, tam da bu topraklarda yıllardır görmeye alıştığımız durumlardan biri olarak karşımızda duruyor.

nü.kolektif İsmail ile birlikte hazırlıklarını tamamladığı ve hep beraber sadece bir kez oynanılan “Bildiğin gibi değil” oyunu ile, “90’larda Güney Doğu’da çocuk olmak” tan, günümüzde Türkiye’de gazeteci ya da tiyatrocu olmaya dair sözünü sahnede söylemeye devam etti. 20 Aralık’tan beri İsmail’in yokluğu ile, sahnede sadece kitaptaki röportajcıların değil, aynı zamanda İsmail’in ve onunla birlikte, özgürlüğü elinden alınan gazeteci ve sanatçıların hikayeleri de yer alıyor.



nü.kolektif 10 Şubat 2012 tarihinde, saat 20.30’da  “Bildiğin Gibi Değil” oyununu, Şermola Performans’ta  İsmail Yıldız için sahneliyor.

Gazeteci ve sanatçı meslektaşlarının katılımıyla gerçekleşecek oyuna katılmak isteyenlerin önceden telefonla rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.

Bir kez daha İsmail’siz, ama bu kez İsmail Yıldız için sahnelenecek oyuna davetiye almak için lütfen aşağıdaki telefon numaralarını kullanınız.

İsmail Yıldız'a Özgürlük İnisiyatifi

www.nukolektif.com

Yer: Sermola Performans
İstiklal cd. İmam Adnan - Nane sk. No:5 Kat:2 İstanbul/Beyoğlu

Telefon: 0555 996 10 43

Tarih: 10 Şubat 2012 Cuma

Saat: 20.30