8 Şubat 2012 Çarşamba

"Herkes bebek doğar" davası yarın

Eskişehir'deki "Herkes bebek doğar" davasına yarın devam ediliyor.

"Herkes bebek doğar" dedikleri için haklarında dava açılan Av. Davut Erkan, Ahmet Aydemir, vicdani retçi Halil Savda, Fatih Tezcan ve oyuncu Mehmet Atak'ın yargılandığı davaya yarın Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

"Halkı askerlikten soğutmak" iddiasıyla TCK 318. maddesinden haklarında dava açılan Erkan ve Aydemir, vicdani retçi Enver Aydemir'le dayanışma eyleminde "Herkes bebek doğar" sloganını atmıştı.

Açılan davanın 4. duruşmasında, narkoz etkisinde kalmadan doğum yapmış 3 kadın, "Ben doğum yaptım, doğduğunda çocuğumun üstünde asker üniforması yoktu, çocuğum bebek olarak doğdu" yönünde tanıklıkta bulunmuştu.

Sanık avukatlarının 'herkesin bebek mi yoksa asker mi doğduğu' yönünde jinekologlardan bilirkişi raporu alınması talebi reddedildi.

Barış İçin Vicdani Red Platformu, davaya duyarlılık çağrısı yaptı. Platform, TCK 318. maddenin düşünce ve ifade özgürlüğünü gasp ettiğini belirterek, söz konusu maddenin Anayasa'nın eşitliği düzenleyen 10. Maddesini de ihlal ettiğini belirtti. Platform, söz konusu yasa maddesini şöyle eleştirdi: "Halkı dansözlükten soğutmak, halkı imamlıktan soğutmak, halkı gazetecilkten soğutmak gibi maddeler olmadığına göre askerlikten soğutmak gibi bir suç tanımı yapmak da, ayrımcılık suçu kapsamına girer."

Kaynak: ETHA