9 Şubat 2012 Perşembe

Ferhat Gerçek davasında bilirkişi skandalı

Ferhat Gerçek'in polis kurşunuyla felç edilmesi ile ilgili görülen davada gönderilen bilirkişi raporunda, sanıklardan Mustafa Kaya olarak 'tespit' edilen kişinin Mustafa Kaya olmadığı belirlendi.

Yenibosna’da 7 Ekim 2007’de Yürüyüş dergisi satarken polis kurşunuyla vurularak felç olan Ferhat Gerçek’in davasına gönderilen bilirkişi raporunda, sanıklardan Mustafa Kaya olarak tespit edilen kişinin Mustafa Kaya olmadığı belirtildi.

Gerçek’in avukatları, yanlış teşhisin fotoğraflardan anlaşılabileceğine dikkat çekerek suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Ferhat Gerçek’in 17 yaşında felç olmasına neden olan 7 polis, Bakırköy 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Mahkeme olay yeri görüntülerinin incelenmesi için Emniyet müdürünü bilirkişi olarak atadı. Görüntülerin olduğu CD’yi inceleyen Emniyet Müdürü Necati Erdem’in raporunda, olay sonrası görüntülerde, Mustafa Kaya’nın bir grup insanla görüşmeler yaptığı ifade edildi.

Güvenlik güçlerine taş atıldığı, olaya müdahale edildiği ifade edilerek olay anı görüntüleri ve dava konusu suç oluşturan görüntülerin mevcut olmadığı belirtildi. Raporun hatalı olduğunu söyleyen Av. Oya Aslan, “Raporda, işaretlenen kişiler yanlış teşhis edilmiş. Mustafa Kaya olarak tanımlanan kişi Kaya değil. Bu dosyadaki fotoğraflardan belli. Suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Aslan, CD’nin tarafsız bir bilirkişi tarafından incelenmesi ve bu raporun dikkate alınmaması için başvuru yapacaklarını belirtti.

Kaynak: ETHA