8 Şubat 2012 Çarşamba

Diz Kıran Albaya 2 Bin 250 Lira Ceza

Askeri gazinoda garson olarak askerlik yapan Tayfun Güngör'ün dizini, "makarna soğuk" diyerek kıran Albay Kıray'a 2 bin 250 lira para cezası verildi.

Afyon'da garson olarak askerlik yapan er Tayfun Güngör'ün dizini kıran Albay Zekeriya Kıray'a 2 bin 250 lira para cezası verildi.

30 Eylül 2010'da Afyon 8. Ana Bakım Merkezi Gazinosu'nda görev yapan er Güngör'den makarna isteyen Albay Kıray, makarnanın soğuk gelmesi üstüne sinirlerine hakim olamadığını ve Güngör'e bir tekme attığını söyledi. Kıray, amacının kalıcı bir zarar vermek olmadığını söyledi.

"Sen hiç soğuk makarna yedin mi?"

Taraf gazetesinden Serkan Ayazoğlu'na konuşan Tayfun Güngör, her gün olduğu gibi yemekhaneden çıkan yemeği albaya servis etti. Bir süre sonra gazinoya gelen albay, Güngör'e makarnanın neden soğuk olduğunu sordu.

Bunun üstüne Güngör, her ne kadar mutfakta yemeği sıcak servis edecek teçhizat olmadığını açıklamaya çalışsa da, Albay Kıray, "Sen hayatında hiç soğuk makarna yedin mi?" diyerek Güngör'ün dizine tekme attı.

Albay özür diledi

Komutanların kendisine "maç yaparken dizim kırıldı" demesi için baskı yaptığını söyleyen Güngör, ilk başta korktuğu için albaydan şikayetçi olmadı.

Ancak hava değişimi için ailesinin yanına döndüğünde babası Harun Güngör durumu fark etti ve Genelkurmay Başkanlığı'na bir yazı yazarak durumu bilirdi.

Eskişehir 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Kıray şunları söyledi:

"Ben askere bir tekme salladım. Bunu bir iz bıraksın, mağduru tahrip edeyim diye yapmadım. O an kızgınlıkla olan bir olaydı. Olay gününden bu yana bir vicdan muhasebesi yaptım. Olay sebebiyle üzgünüm, pişmanım. Askerler bize ailelerinin emanetidir; ailesinden özür diliyorum."

Aralık 2011'de davayı karara bağlayan Askeri mahkeme Albay Kıray'a "asta müessir fiil suçu"ndan ört ay hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezayı "iyi hal"den önce üç aya indirdi, daha sonra da 2 bin 250 lira para cezasına çevirdi.

Tayfun Güngör ise verilen cezayı az bularak, dizindeki sorun yüzünden uzun süre ayakta duramadığını ve garsonluk mesleğini yapmadığını söyledi ve ekledi: "Dizimi kırmanın bedeli 2 bin 250 lira mıdır?"

Kaynak: Bianet