16 Şubat 2012 Perşembe

Çocuklar aç ve ölüyor

Dünyada yetersiz beslenme yüzünden yılda 2.5 milyon çocuk yaşamını yitiriyor.

Save the Children (Çocukları Kurtarın) adlı uluslararası yardım kuruluşunun raporuna göre, dünyada yetersiz beslenme yüzünden yılda 2.5 milyon çocuk yaşamını yitiriyor. Dünyada 500 milyon çocuk yetersiz beslenme tehlikesiyle karşı karşıya.

Globescan adlı araştırma şirketi tarafından söz konusu kuruluş adına gerçekleştirilen ve Hindistan, Bangladeş, Peru, Pakistan ile Nijerya'da yapılan bir araştırma, ailelerin çocuklarına et, süt ve hatta sebze bile temin edemeyecek durumda olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılan ailelerin üçte biri, çocuklarının açlıktan şikâyetçi olduğunu dile getirirken altı ebeveynden biri, yemek alacak parayı kazanabilmeleri için çocuklarının eğitimlerini “zorunlu” olarak yarıda bıraktığını söyledi.

Durumun değişmemesi halinde “önümüzdeki 15 yıl boyunca fiziksel ve ruhsal açıdan yeterince gelişememiş ve bu yüzden kalıcı hasarlar almış çocuklar yetişeceği” belirtilen raporda, her gün, her saatte 300 çocuğun ölümüne sebep olan kronik yetersiz beslenmenin, yılda 2.5 milyon çocuğun hayatına mal olduğu da vurgulandı. Kuruluşun başkanı Justin Forsyth, çocuk ölümlerinin 12 milyondan 7.6 milyona indiğini belirterek, “Ancak çocukları gizlice öldüren yetersiz beslenme sorununun önüne geçemezsek bu rakam yeniden yükselecek” dedi.

Kaynak: ETHA