13 Şubat 2012 Pazartesi

KCK Sendikalara da Uzandı

KCK operasyonu kapsamında çeşitli illerde ev baskınları var. KESK ve bağlı sendikaların kadın yöneticileri de gözaltı alınıyor. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, bunun 8 Mart Kadın Günü eylemlerini engellemeye dönük olduğunu söyledi.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu kapsamında Ankara'daki Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve ona bağlı sendikalarda arama yapılıyor. İstanbul, Muş, Van, Diyarbakır, İzmir, Batman, Adana, Antep'te evlere baskın düzenlendi. Yaklaşık 100 gözaltı var.

bianet'e konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TÜM Bel Sen, BES, Eğitim Sen gibi değişik iş kollarındaki kadın yöneticilerinin evine baskın yapılıp gözaltına alındıklarını söyledi.

"Operasyon 8 Mart eylemlerine yönelik"

Özgen, bazı kadın sekreterlerin de sendikadaki odalarında arama kararı mevcut olduğunu, şu anda arama devam ettiğini ancak arama gerekçesinin kendilerine bildirilmediğini belirtti.

KESK'e yönelik uzun süredir sindirme ve baskı politikası uygulandığını söyleyen Özgen, bu aramaların da 8 Mart Kadın Günü ile ilgili eylemlerin engellenmesine yönelik olduğunu ifade etti. KESK MYK üyesi ve Kadın Sekreteri Canan Çalağan gözaltına alındı; gözaltı sayısı henüz bilinmiyor.

Van Belediye Başkan Yardımcısı da gözaltında

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır Muhabiri İsmet Mikailoğulları, evine düzenlenen baskında gözaltına alındı.

İstanbul, Van, Diyarbakır, Muş, Antep, Adana, Batman, İzmir'de de çok sayıda eve baskın düzenledi. Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın evine düzenlenen baskında gözaltına alındı.

Saat 14:00: Gözaltı sayısı 140'a çıktı. Yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındğı İstanbul'da, BDP üye ve İstanbul ilçe yöneticileri de var; ayrıca eski DİHA muhabiri  yazar yönetmen Mizgin Müjde Arslan da gözaltına alındı.

KESK'e bağlı SES, Eğitim Sen, Tüm Bel Sen sendikalarından 15 yönetici gözaltına alındı.

Kaynak: Bianet