14 Şubat 2012 Salı

İHD: Denenmiş yollardan vazgeçin

"KCK" adı altında sürdürülen siyasi operasyonları protesto eden İHD İstanbul Şubesi, 8 Mart dolayısıyla son operasyonda politik kadınların hedef alındığını kaydetti. Devlet ve hükümete, Kürt sorununun çözümü için, "Denenmiş yollardan vazgeçin" çağrısı yapan İHD, eksik kalan müzakere sürecinin başlatılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, "KCK" operasyonları kapsamında KESK üye ve yöneticilerinin de aralarında oluğu 149 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Taksim Meydanı'nda açıklama yapan İHD üyeleri, "Askeri ve siyasi operasyonlar durdurulsun. Barış hemen şimdi" yazılı pankart açtı.

İHD İstabul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa, "Bütün memleket sathı gözaltı, tutuklama alanına, bir açık cezaevine dönüştürülmüş durumda" diyerek, dün "KCK" operasyonu kapsamında 149 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı.

Bu kez ağırlıklı olarak, başta KESK yönetici ve üyelerinin olduğu politik olarak aktif kadınların hedef seçildiğini kaydeden Boğa, "Çünkü 8 Mart yaklaşıyor ve kadınlar ayakta" dedi.

'OPERASYONLAR SAKLANAMAYACAK KADAR SİYASİ'

8 Mart dolayısıyla kadınların yine sokaklara çıkacağını, yine cadde ve meydanlarda Kürtçe,Türkçe barış sloganlarını atan seslerinin yankılanacağını söyleyen Boğa, şöyle devam etti; "Kadınlardan korkuyorlar. Çünkü kadınları ayağa kalkan bir toplum, iktidarın kamuoyu gözünde meşruiyetine yönelmiş en büyük tehdittir."

Boğa, "KCK" operasyonlarını yürüten savcılarak kolluk kuvvetlerine ve "onların arkasındaki esas ipleri ellerinde tutan" kişilere şöyle seslendi; "Uygulanan hukuk değil antidemokratik kanunlardır. Adaletiniz adalet değil. Devleti kurumları ile beraber mülkleştirme çabalarınız, insani değil, etik değil. Halka ve gerçeklere rağmen hedefine ulaşamayacaktır. Yaratmak istediğiniz devlet, hak arayanların, saçından sürüklenenlerin, yoksul Kürtlerin, bütün acıları, azgın şiddeti sırtlayan ve artık yeter diyen kadınların devleti değil."

BOĞA: ENDİŞELİYİZ

"Kitleler halinde insanları zindana atan polis zihniyeti yargınızla ne adalet ne de toplumsal barışı sağlayamazsınız" diyen İHD Şube Başkanı Boğa, "Denenmiş yollardan vazgeçin. Denenmeyen ve eksik kalan tek şey müzakeredir" diye konuştu.

Barış için ülkenin daha fazla kaybedecek zamanının olmadığını kaydeden Boğa, "Bu hal hal değil bu gidiş gidiş değildir. Endişeliyiz..." diyerek konuşmasını noktaladı.

Kaynak: ETHA