15 Şubat 2012 Çarşamba

Aile İçi İstismara Beraat

Mersin'deki aile içi cinsel istismar davasında, sanık hakkında beraat kararı verildi. Avukatlar ise mahkemenin yanlı davrandığını söylerken, duruşmanın ardından istismara uğrayan çocuğun annesi, eski kocası tarafından darp edildi.

Amcası tarafından küçük yaşta cinsel istismara uğradığı iddia edilen M.Y.K'nın (17) Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında, mahkeme heyeti sanık S.K'nın beraatına karar verdi.

Mahkeme çıkışında taraflar arasında gerginlik yaşandı. M.Y.K'nın annesi Günseli Çalık, eski eşi Ali Karaca tarafından darp edildi.

M.Y.K'nın avukatı Yıldız Koca mahkemenin kararının yanlı olduğunu, adil bir yargılama olmadığını söyledi.

Avukatlardan Sebahat Gençtarih Cebe de cinsel istismarın amca S.K tarafından gerçekleştirildiğini, bu nedenle de konunun aile içerisinde kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Cebe yaptığı savunmada, dosyada beyanlarının bulunan üç kuzenin de aile içerisinde yıllarca cinsel istismara maruz kaldığının anlaşıldığını ifade etti.

Mahkeme heyetinden empati kurmasını isteyen Cebe, "Velayet davasından dolayı iftira atıldığı ifade ediliyor. Bu kesinlikle yalan bir beyandır. Dosyada M.Y.K'nın psikolojisi bozulmuştur diye adli tıp raporu var. Eğer ki sanık yakın akrabaları olmasaydı bu çoktan ortaya çıkartılırdı. Şimdi M.Y.K'nın babası, kardeşi yerine kızını korurdu. Burada toplumsal bir sorun var. Bu tarz davalarda ceza çıkarsa, benzer olaylar yaşanmaz" diye konuştu.

Dosyanın başından beri davayla ilgisi olmayan kişilerin dinlendiğini ifade eden avukat Koca ise olayın iftira üzerine kurulduğu ifade edilerek mahkemede yanıltılma hissinin uyandırıldığını söyledi.

Sanık S.K tarafından istismara uğradığını ifade eden yeğeni Ö.N'nin baskılar nedeniyle ifadesini defalarca değiştirdiğini kaydeden Koca, mağdur M.Y.K.'nın psikolojiik durumunun göz önüne alınarak sanığın 15 yılla cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti somut delil elde edilemediği gerekçesiyle sanığın beraatına karar verdi.

Mahkeme kararını açıkladığı sırada izleyici sıralarında oturan kadın örgütleri "Erkek vuruyor devlet koruyor" sloganı atarak mahkemenin kararını kınadı.

Mahkemenin kararını eleştiren Koca "Somut deliller deniyor. Yıllar önce yaşanmış cinsel istismarda fiziksel bulgu bulunması mümkün değil. Mağdurun psikolojisinin bozulduğunu gösteren raporlar delildir. Bunlar da göz ardı edildi" diye konuştu. Avukat Cebe de mahkemenin kararını tamamen yanlı davranılarak verilmiş bir karar olarak değerlendirdi ve adli bir yargılama olmadığını söyledi.

Duruşma salonunun dışında da yine taraflar arasında gerginlik yaşandı. Ali Karaca eski eşi Günseli Çalık'ı mahkeme çıkışında darp etti.

Kaynak: Bianet