5 Nisan 2012 Perşembe

Türkiye, işçilere mezar olmaya devam ediyor

Tuzla tersanesinde patlama: 2 işçi öldü

Sık sık iş cinayetleriyle gündeme gelen Tuzla tersanelerinde meydana gelen patlamada iki işçi yaşamını yitirdi. Limter-İş Başkanı Saygılı, iş cinayetlere neden olan patronların cezalandırılmasını istedi.



Tuzla tersaneler bölgesindeki Ada Tersanesi'nde, Norveç için yapılan bir araştırma gemisinde meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 2 işçinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Patlamada en az 1 işçinin de yaralandığı ifade edildi. Yaralı işçilerin tedavisine, çevre hastanelerde devam ediliyor.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, ETHA'ya yaptığı açıklamada, ölen işçilerin Alı Sağdıç ve Recep Özdağ olduğunu, yarılı işçinin isminin de Ali Kaya olduğunu bildirdi. Patlamanın “sıfır gemi” olarak tabir edilen yeni yapım bir petrol araştırma gemisinde meydana geldiğini söyleyen Saygılı, gaz sıkışmasının olduğu yerde sıcak çalışma yaptırılınca, patlamanın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

“Bu patlama, 1985'lerden beri tersanelerde yaşanan iş cinayetlerinin geldiği aşamayı gösteriyor” diyen Saygılı, “İş cinayetlerine neden olan sistem ortadan kaldırılmadıkça, bu cinayetlere neden olan patronlar cezalandırılmadıkça, maalesef arkadaşlarımız ölmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: ETHA