14 Nisan 2012 Cumartesi

Polis şiddeti ayak bileğini çatlattı

4688 Sayılı Yasa ve 4+4+4 düzenlemesine karşı sokaklara çıkan KESK üyelerine yönelik polis şiddeti yargıya taşınıyor. KESK İzmir Şubeler Platformu'nun eyleminde polisin şiddetine maruz kalan HDK İzmir Delegesi ve Yürütme Üyesi Şengül Umutlu'nun ayak bileği ve diz kapağında çatlaklar oluştu.


KESK'in Ankara'da yaptığı eylemlerle eş zamanlı olarak İzmir'de yapılan eyleme polisin müdahalesi sonucu yaralanan HDK İzmir Delegesi ve Yürütme Üyesi Şengül Umutlu, İzmir Emniyet Müdürlüğü hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek amacıyla 28 Mart 2012 tarihinde Konak Meydanı'nda eylem gerçekleştirilmişti. Eyleme biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

KESK'in eylemine destek amacıyla orada bulunan HDK İzmir Delegesi ve Yürütme Üyesi Şengül Umutlu da polisin müdahalesi sırasında yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Alsancak Devlet Hastanesi'nde atılan biber gazları nedeniyle 'solunum yetmezliği' teşhisiyle tedavi gören Umutlu, taburcu edildikten sonraki günlerde ayak bileğinde ve diz kapağında morluklar ve şişlikler oluştu. TİHV İzmir Temsilciliği'ne başvuruda bulunan Umutlu'nun, diz kapağı ve ayak bileğinde çatlaklar oluştuğu tespit edildi. Tazyikli suyun etkisiyle oluştuğu tahmin edilen çatlaklarla ilgili tedavi süreci başlatıldı.

Umutlu, polis şiddeti sonucu oluşan çatlaklarla ilgili gerekli başvuruların yapılması talebiyle İHD İzmir Şubesi'ne de başvuruda bulundu.

Yaşadıklarına ilişkin ANF'ye konuşan Umutlu, "KESK eyleminden hemen sonra hastaneye kaldırıldım ama bu süreçte gazın etkisi yüzünden solunum yetmezliğinden tedavi gördüm. Ayaklarımdaki ağrının o anda çok farkında değildim" diye konuştu.

Polisin şiddeti sonucunda sağlığının bozulduğunu ifade eden Umutlu, "Bu olayın kesinlikle takipçisi olacağım. Ayağımda çatlaklar oluşturacak kadar büyük bir hınçla yapılan müdahalenin hesabını soracağım. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ‘biber gazı sağlığa zararlı değil’ diyor. Biber gazını bilmem ama polisin suyu bile sağlığımızı bozuyor. Bu konuda İHD'ye de başvuruda bulundum. Raporlarım var. Emniyet yetkilileri ve sorumlular hakkında dava açacağım" dedi.

Kaynak: ETHA