11 Nisan 2012 Çarşamba

Paksoy işçilerinden ekolojik tahribat için suç duyurusu

Paksoy Fabrikası'nın eski işçileri, çevreye verdiği zarar nedeniyle fabrika hakkında suç duyurusunda bulundu.


Paksoy Fabrikası'nda daha önce çalışan ve haklarını alamayan işçiler, fabrikanın atıklarının çevreye verdiği zarara dikkat çekmek için suç duyurusunda bulundu.

Adana Adliyesi'nin önünde işçiler adına açıklama yapan Orkun Tümsa, uzun yıllar Paksoy Fabrikası'nda çalıştıklarını ancak haklarını alamadıklarını söyledi. Tümsa, Paksoy Şirketi hakkında 1,5 yıl önce iflas kararı verildiğini ve tasfiye işlemlerinin pek çok hukuksal engellerle uzatılarak, alacaklarının engellendiğinin altını çizdi. Tümsa, "Fabrikada iki tane atık su çıkışı var. Bir tanesi margarin ünitesinin oradan, mahalle lögarına bırakılmaktadır. Bu yolla sanayi atığı sular hiç bir arıtmaya uğramadan kanalizasyon sistemine aktarılmaktadır. Diğer atık su arıtma çıkışı ise sabun ünitesinden hiç bir arıtma işleminde bulunmaksızın Seyhan Nehri'ne akmaktadır. Fabrikanın atık su arıtma ve filtreme sistemi bulunmamaktadır. Fabrikanın atık suları bu şekilde çevreye zarar vermekte, milyonlarca canlının ölmesine yol açmaktadır" dedi.

Kurum ve kuruluşlara yanlış bilgi verilerek fabrikanın bu şekilde çalışmasına izin verildiğini söyleyen Tümsa, "Sanayi atık su mevzuatına aykırı bir şekilde faaliyet yürüten Paksoy Fabrikası'nın daha fazla çevreyer zarar vermesi engellenmelidir" diye konuştu. Ardından işçiler, adliyeye geçerek Paksoy Fabrikası hakkında suç duyurusunda bulundu. Tümsa, şikayet dilekçesinin Adana Valiliği'ne de verileceğini belirtti.

Kaynak: ETHA