11 Nisan 2012 Çarşamba

Gözaltındakilere hastanede saldırı

Newroz kutlamaları nedeniyle gözaltına alınan ve aralarında ETHA muhabiri Çağdaş Küçükbattal'ın da olduğu 19 kişiye zorla DNA testi yapıldı. Polislerin, gözaltındakileri hastanede darp ettiği öğrenildi.

İstanbul'da 18 Mart'ta yapılan Newroz kutlamalarına katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların, hastanede zorla DNA testi yapılmak isterken şiddete maruz kaldığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube polisleri, dün sabaha karışı çeşitli ilçelerde eş zamanlı olarak ev baskınları yaparak çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltılar gün boyunca devam ederken, toplam 19 kişi Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

Avukatlardan aldığımız bilgiye göre, aralarında Newroz haberini takip eden muhabirimiz Çağdaş Küçükbattal'ın da olduğu 19 kişi, bugün öğleden sonra Haseki Hastanesi'ne götürüldü. Burada tükürük örnekleri alınarak DNA testi yapılmak istendi. Buna itiraz eden gözaltındakiler, polisler tarafından kelepçelenerek ve yerlere yatırılarak darp edildi.

Doktorların da bu sırada zorla tükürük örneği aldığı öğrenildi.

Kaynak: ETHA