11 Nisan 2012 Çarşamba

Sincan'da siyasi tutuklulara saldırı

Sincan F Tipi Cezaevi'ndeki siyasi tutuklular, artan baskılara dikkat çekerek, yayınlarının verilmediğini, fiziki saldırılar yaşandığını belirtti.

Tutukluların açıklamasında, sevk talebinde bulunmamalarına rağmen 30 Mart günü hücreleri basılarak başka hücrele konuldukları, itiraz etmeleri üzerine "iş göremez" raporu alacak şekilde yaralandıkları belirtildi.

Cezaevinde yaşanan saldırının Meclis gündemine gelmesi üzerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in "Böyle bir olay yaşanmamıştır" demesine tepki gösteren tutuklular, idareye çocuklarının durumunu soran ailelerin tehdit edildiğini duyurdu.

SÜRELİ YAYINLAR VERİLMİYOR

Posta ve ziyaretçi yoluyla ellerine ulaşan süreli ve süresiz yayınların artık verilmeyeceğini de belirten tutuklular, söz konusu uygulamaya tepki göstererek şunları kaydetti: "Yasalarca tanınmış, onlarca yıldır değişmeden uygulanan süreli ve süresiz yayınlara ulaşma hakkımız elimizden alınmıştır. Bu açıkça, siyasi kimliğimize dönük bir saldırıdır."

'DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Sincan 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ndeki siyasi tutukluların açıklaması şöyle son buldu: "İktidarın 'ileri demokrasi'sinin hapishanelere yansımaları bu şekildedir. '12 Eylül faşizmiyle hesaplaşıldığının' söylendiği şu günlerde cunta uygulamaları pratikleştirilmektedir. Toplumsal bir baskı oluşturulmadığı sürece baskılar yoğunlaşarak devam edecektir. Kamuoyunun toplumu tehdit eden, karanlık bir geleceğe bizleri mahkum etmeye dönük bu saldırılara karşı direnmeye, seslerini yükseltmeye, duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Kaynak: ETHA