17 Nisan 2012 Salı

LGBT örgütleri, trans nefret cinayetleri için cumartesi günü eylemde

Nefret cinayetlerinin son bulmasını isteyen LGBT örgütleri, AKP önünde eylem yapacak.


İzmir'de trans kadın Tuğçe Şahin'in 30 Mart'ta, Kuşadası'nda Nüket Kızılkaya'nın 5 Nisan'da vahşice öldürülmesinin ardından, LGBT örgütleri, AKP Şişli İlçe Başkanlığı önünde eylem yapacak.

Nefret suçlarına ve cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanacak LGBT örgütleri, AKP önüne yürüyecek.

'AYRIMCILIK ANAYASAYA GİRSİN'

ETHA'ya konuşan İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği'nden Şevval Kılıç, kanunlarda nefret suçları tanımının hala düzenlenmediğini kaydederek, Anayasa'nın ayrımcılığı düzenleyen 10. maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadelerinin eklenmesini istedi. 


'HÜKÜMETİ HEDEFLEMEK GEREKİYOR'

Konunun muhatabının AKP olduğunu belirten Kılıç, bu sebeple AKP önünde eylem yapma kararı aldıklarını ifade ederek, "Hükümeti hedeflemek gerekiyor, sorunun orada olduğuna inanıyoruz" diye konuşuyoruz.

'GÖRMEZDEN GELMEK, DESTEKLEMEK DEMEK'

Son günlerde yaşanan nefret cinayetlerini değerlendiren Kılıç, "Korkunç. Biz artık bu cinayetlerin devletin teşvikiyle olduğunu düşünüyoruz. Bu kadar cinayeti görmezden gelmek, gerekli yasal düzenlemeleri yapmamak, cinayetleri desteklemek anlamına geliyor. Suçluların yeteri kadar ceza almıyor oluşu, çok küçük cezalarla kurtuluyor oluşu bizim için bir göstergedir" dedi.

KATİLLER 'HAKSIZ TAHRİK' İNDİRİMİ ALIYOR

Nefret cinayeti işleyenlerin, "Bana ters ilişki teklif etti" diyerek haksız tahrik indirimi aldığını hatırlatan Kılıç, ameliyat olmuş trans kadınların katillerinin dahi aynı gerekçeyle haksız tahrik indirimi almasına tepki gösterdi.

Kılıç, 21 Nisan günü saat 17.00'da yapılacak eyleme herkesi beklediklerini ifade ederek sözlerini noktaladı.

Kaynak: ETHA