4 Nisan 2012 Çarşamba

KESK'liler Çalışma Bakanlığı'nı işgal etti

KESK yöneticileri, Bakan Faruk Çelik'le görüşene kadar Çalışma Bakanlığı'ndan ayrılmıyor.

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, konfederasyon yürütme üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşmek için bakanlığa gitti. Ancak, KESK heyeti Bakan Çelik makamına gelinceye ve kendileriyle görüşünceye kadar Bakanlıktan ayrılmayacaklarını açıkladı.

KESK heyeti Bakanlık'ta bulunurken, KESK üyeleri de bakanlık önünde bekleyişlerin sürdürüyor.

Lami Özgen, ETHA'ya yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem odasında beklediklerini söyledi. Özgen, Çalışma Bakanı'nın, aylarca dile getirdikleri yasayla ilgili görüşlerini dikkate almasını istedi. Özgen, 4688 sayılı yasa kamu çalışanlarının grevli toplusözleşme haklarını kapsamıyor, örgütlenme özgürlüğünü kapsamıyor, TİS haklarını kısıtlıyor, belediyelerde yaptığımız TİS'ler AİHM kararı olmasına rağmen yok sayılıyor. Uluslararası sözleşmeler yok sayılıyor, aykırı olan bu yasa bugün mecliste görüşülüyor ve Bakanın bu konuda bizim de görüşlerimizi dinlemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yasanın şu anda Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmekte olduğunu söyleyen KESK Genel Başkanı Özgen, “Genel Kurul'a belli periyodlarla ara veriliyor, bu süre zarfında bakan gelip bizimle görüşme yapabilir” dedi.

KESK'liler Bakanlık önünde de eylemde

KESK yöneticileri Çalışma Bakanlığı'nda işgal eylemini sürdürürken, bakanlık önünde de KESK üyeleri eylem yapıyor.


KESK üyeleri, Çalışma Bakanlığı önünde de eylem başlattı. İçeride Çalışma Bakanı'nın makam odasında işgal eylemi sona erene kadar KESK üyeleri de dışarıda bekleyecek.

Eylemde, "Sahte sendika yasası geri çekilsin" yazılı pankart açıldı. Haberin devamı için tıklayın.

KESK: Bakan gelene kadar ayrılmayacağız

KESK Genel Başkanı ve yöneticilerinin Çalışma Bakanlığı'ndaki bekleyişi sürüyor. KESK'ten yapılan açıklamada, "Yaklaşık 5 saatten beri Bakanı bekleyen yöneticilerimiz, bakan gelmeden Bakanlıktan ayrılamayacaklar" denildi.

4688 Sayılı yasanın "mutabakatla" oluşturulduğunu ileri süren Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile görüşmek isteyen KESK yöneticileri Bakanlıktaki bekleyişlerini sürdürüyor.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu KESK yöneticileri, 4688 Sayılı kanunda değişiklik öngören yasa tasarısının geri çekilmesi talepli eylemlerini bakan gelmeden sona erdirmeyeceklerini açıkladı.

KESK'ten yapılan açıklamada, "Yaklaşık 5 saatten beri Bakanı bekleyen yöneticilerimiz, bakan gelmeden Bakanlıktan ayrılamayacaklar" denildi.

Kaynak: ETHA