4 Nisan 2012 Çarşamba

Bir utanç vakası daha: Zonguldak'ta çocuğa toplu tecavüz

Zonguldak'ta ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki E.K.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla, aralarında esnaf ve pazarcıların bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki E.K.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla, aralarında esnaf ve pazarcıların bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

İlçedeki bir ilköğretim okulunda öğrenim gören E.K.'nin, son 3-4 aydır sık sık evden ve okuldan kaçması üzerine ailesi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.Savcılığın yaptığı sorruşturma kapsamında ifadesi alınan E.K. psikolog eşliğinde başına gelenleri anlattı.

E.K.'nin, önce ilçede berberlik yapan M. adlı bir kişinin tecavüzüne uğradığını daha sonra da aralarında yine esnaf ve pazarcıların bulunduğu kişilerin tecavüzüne uğradığını anlattı.

Gökçebey Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 5 kişinin gözaltına alındığı, bu sayısının artabileceği belirtildi.

Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, soruşturmanın savcılık tarafından titizlikle yürütüldüğünü, şu anda ifade işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Maden işçisi babanın 3 kızından biri olan E.K.'nin, soruşturma süresince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: Haberlink