15 Nisan 2012 Pazar

HES karşıtları AKP Hükümetinin hedefinde

Doğayı katleden HES projeleriyle ünlenen AKP Hükümetinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yine HES karşıtlarını hedef aldı. Bakan Yıldız, HES'lerin dışa bağımlılıktan kurtardığını iddia etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karabük Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, HES kartışlarını hedef aldı.

“Sivil toplum örgütlerinin farklı fikirlerine saygı duyan bir hükümet olduklarını” ileri süren Bakan Yıldız, "Ancak bizim yerli kaynağımızdan bahsediyoruz. HES santralleri bizim akan sularımız aynı zamanda ithal ettiğimiz kaynaklar var. Doğalgazı ithal ediyoruz. Şimdi biz olabildiğimizce elektrik üretiminde yerli kaynakları kullansak daha iyi değil mi? Yani su ve kömür. Biz ne kadar yerli kaynaklarımızı kullanırsak dışa bağımlılığımız o kadar azalacak. Ben iyi niyetli bir takım protestolarda bulunan vatandaşlarımızı haricen söylüyorum, bir takım kasıtlı davrananlar var yerli kaynaklarımıza karşı. Biz çevremiz ve yeşilimizle bunu becerecek kabiliyete sahibiz" sözleriyle HES karşıtı mücadelede yer alanları hedef aldı.

“Yeşile ve çevreye saygı içerisinde bu projelerin hepsi yapılabilecek durumda ve her birisi bize enerji kaynağıdır” diyen Yıldız, HES projelerinin yaşama geçtiği alanlarda, doğa ve canlı yaşamının sona erdiğini gerçeğini söylemekten kaçındı.

Geçtiğimiz yıl tüketilen elektriğin dörtte birinin HES'lerden elde edildiğini öne süren Bakan Yıldız, HES karşıtlığının emperyalist tekellere yaradığını ima etmeye çalıştı.

Kısa bir süre önce de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, aynı gerekçeyle Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Beyza Üstün'ü hedef göstermişti.

Kaynak: ETHA