14 Nisan 2012 Cumartesi

Çorum’da Sahte Köpek Timi Alarmı

Çorum’da “belediye görevlisiyiz” diyerek sokak köpeklerini vuran sahte köpek timini, vatandaşların ihbarı ortaya çıkardı.

Edinilen bilgilere göre, bu gece saat 01.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi 18. Sokak'ta avcı elbisesi giymiş iki kişinin, kendilerini belediye görevlisi olarak tanıtarak, belediyenin bilgisi doğrultusunda köpekleri vurdukları görüldü.

Mahalle sakinlerinin durumu Çorum Belediyesi ve polise bildirmesi üzerine vatandaşlara tehditler savuran iki kişi, özel bir araçla kaçtı. Şüpheli kişileri polis aramaya başladı.

İhbarın ardından olay yerine gelen polis ve belediye görevlileri sahte köpek timlerinin kim olduğu konusunda araştırma yaparken, Çorum Belediyesi böyle bir konu ile ilgililerinin bulunmadığını bildirdi.

Çorum Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan hayvan barınağında sokak köpeklerinin kısırlaştırıldıktan sonra alındığı yere tekrar bırakıldığını belirterek, “Köpekleri vurmaya çalışan kişilerin Çorum Belediyesi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız böyle bir olayla karşılaşılması halinde 155 Polis İmdat ve 153 Alo Zabıta’ya haber verebilirler. Çorum Belediyesi olarak sokak köpeklerinin öldürülmesine göz yummamız mümkün değildir” denildi.

Çorum Emniyeti ise avcı elbisesi giyerek köpeklere ateş eden iki kişinin bulunması için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Kaynak: Haberpet