10 Nisan 2012 Salı

ETHA'dan gözaltı açıklaması

ETHA muhabiri Çağdaş Küçükbattal'ın gözaltına alınmasına ilişkin ajansın açıklaması şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

MUHABİRİMİZ ÇAĞDAŞ KÜÇÜKBATTAL GÖZALTINDA!

18 Mart 2012 Pazar günü, İstanbul Kazlıçeşme'de yapılmak istenen Newroz kutlamaları İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmış, kutlama için toplananlara yönelik polis müdahalesi sonucu, BDP Arnavutköy İlçe Örgütü yöneticisi Hacı Zengin yaşamını yitirmiş, onlarca kişi yaralanmış, 100'ü aşkın kişi gözaltına alınmıştı.

Newroz kutlamalarına ilişkin haberleri, an an okuyucu ve abonelerine bildiren ajansımız muhabirlerinden Çağdaş Küçükbattal, Newroz gerekçesiyle yapılan operasyonda bu sabah evinden gözaltına alındı. Çağdaş Küçükbattal, kameraman olarak İstanbul Newroz kutlamalarını takip etmişti.

Muhabirimiz, daha önce de, Gazi Mahallesi'nde baz istasyonlarına karşı yapılan protesto eylemlerini takip ettiği için gözaltına alınmış, 9 aylık tutukluluğun ardından serbest bırakılmıştı. Haber izlerken görevi başında sık sık polis baskısına maruz kalan muhabirimizin gözaltına alınmasını kınıyoruz.

100'ü aşkın gazetecinin tutuklu olduğu, gazetelerle ilgili toplatma ve yasaklama kararlarının verildiği, gazetecilerin yazdıkları yüzünden işsiz kaldığı bir siyasi iklimde; özgür basın geleneğini kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Gerçekleri halka ulaştırmaya, dün olduğu gibi bugün de devam edeceğiz.

MUHABİRİMİZ ÇAĞDAŞ KÜÇÜKBATTAL SERBEST BIRAKILSIN

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ

ETKİN HABER AJANSI (ETHA)