10 Nisan 2012 Salı

Türkiye işçilere mezar olmaya devam ediyor: 6 işçi öldü

Elazığ Maden'de dün akşam meydana gelen hortumda, yol yapımında çalışan işçilerin kaldığı konteynır kayalıklara düştü, 6 işçi yaşamını yitirdi, 6 işçi yaralandı.



Elazığ'ın Maden ilçesinden dün akşam meydana gelen hortumda 6 işçi yaşamını yitirdi. Yol yapımında çalışan işçilerin kaldığı koyteynır ve traktör, vadiye yuvarlanarak parçalandı. Bir doğa olayı bu kez iş cinayetine dönüşürken, 6 işçi yaşamını yitirdi, 6 işçi yaralandı.

Maden ilçesinde dün saat 18.30 sıralarında hortum ve şiddetli fırtına meydana geldi. İlçeye 5 kilometre mesafede bulunan ve karayolları yapım çalışmalarını sürdüren işçilerin barındığı şantiye savaş alanına döndü. İşçilerin kaldığı konteynır ile traktör başta olmak üzere diğer araçları havalarda uçurup yaklaşık 100 metre kadar sürükledi. Bu sırada işçilerin içinde bulunduğu konteynır, kayalıklara çarptıktan sonra parçalanıp vadiye düştü.

Araçlar da Maden Çayı'na uçtu. Fırtınada konteynırda bulunan işçilerden Metin Bahçeci, Sübetullah Oğuz, Emrah Buğran, Abdullah Tekin, Altan Demirkan, M. Salim Sacit yaşamını yitirdi. İşçilerden 4'ünün dün işbaşı yaptığı öğrenildi.

Olay sırasında yola doğru koşan işçiler; Abdullah Bakır, Rıdvan Koç, M.Erdal Yıldırım, Salih Yıldırım, Necmettin Aydemir, Salih Şenol ise yaralandı. Yaralı 6 işçi ise Maden ve Elazığ'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Kaynak: ETHA