12 Nisan 2012 Perşembe

Ergene İnisiyatifi: Doğaya ve bilim insanlarına sahip çıkacağız

Çorlu Ergene İnisiyatifi, doğanın tahrip edilmesine karşı çıkan bilim insanlarının hedef gösterilmesine tepki gösterdi, “Doğaya ve bilim insanlarına sahip çıkacağız” dedi.


Çorlu Ergene İnisiyatifi, Belediye Meydanı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, Ergene havzasının kirlenmesine ve bilim insanlarının hedef gösterilmesine tepki gösterdi. 40 kişinin katıldığı basın açıklamasında “AKP doğamızdan elini çek”, “Beyza Hoca onurumuzdur”, “Çorlu uyuma Ergene'ye sahip çık” sloganları atıldı.

Ergene İnisiyatifi gönüllülerinden Arif İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıklamalarını ve Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Onur Hamzaoğluna yapılanları hatırlatarak, “Şimdi de bakan Eroğlu sahneye çıkarak, bir başka bilim insanını, Prof. Dr. Beyza Üstün hocamızı savcılığa, YÖK’e ve üniversiteye şikâyet edeceğini açıkladı. Bu söylem ve girişimle halkın ve doğanın yanında yer alan yaşam savunucularının sesini kısmaya, onlara boyun eğdirmeye çalışıyorlar. Bakan Eroğlu, seyyar gruplar olarak nitelediği HES karşıtlarını enerji şirketlerinin yönlendirdiği girişimler olarak lanse etmeye çalışarak, cahil bir öğretim üyesi olduğunu iddia ettiği Prof. Dr. Beyza Üstün’e, Onur Hamzaoğlu hocamızın çektiği sıkıntıların benzerini yaşatmaya çalışmaktadır” dedi.

Yılmaz, “Bizler gibi yürekli bir Ergene İnisiyatifi gönüllüsü olan Beyza Üstün’ün ekoloji mücadelemizde de yüreklerimizde de yeri çok büyüktür sayın bakan. Her ihtiyaç duyduğumuzda bilimsel birikimiyle, doğaya ve insana olan sevgisiyle yanımızda olan Beyza hocamıza yapılmış her saldırıyı kendimize yapılmış sayarız, bunu herkes böyle bilsin” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan ve politik tercihlerinizle mağdur ettiğiniz milyonlar, size asla izin vermeyecek. Doğanın ve halkın yanında yer alan ve her koşulda yer almaya devam eden yaşam savunucularını, sayıları çok azalmış onurlu akademisyenleri, aydınları, doğayı ve kentlerimizi sizin o kirli emellerinize yem etmeyeceğiz. Bizler, hem yaşamımıza ve geleceğimize, hem de onurlu bilim insanlarımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

Kaynak: ETHA