12 Nisan 2012 Perşembe

Dikmen'de halk direndi polis geri çekildi

Dikmen Vadisi'nde gecekondu yıkımı için saldıran polis, halkın direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kaldı.

Ankara Dikmen Vadisi halkı, güne yine yıkım saldırısıyla uyandı. Barınma hakkına sahip çıkan halkın direniş karşısında polis geri çekilmek zorunda kaldı. Saldırılarda bir kişi gözaltına alınırken, 20'yi aşkın kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralananların büyük bölümünün, polisin attığı plastik mermiden kaynaklandığı belirtildi. Polis müdahalesinde 1 yaşındaki bir bebek yaralandı, Kaos GL muhabiri Ecem Morkoyun'un el tarak kemiği kırıldı.

Dikmen Vadisi'nde yaklaşık 4 saat süren çatışma, öğle saatlerinde sona erdi. Polis, halkın barınma hakkına sahip çıkması karşısında geri çekilmek zorunda kaldı. Barikatlardaki Dikmen Vadisi halkı ve toplumsal muhalefet temsilcileri, sloganlar eşliğinde Barınma Hakkı Bürosu'na geçti.

Polis Vadi'nin çevresindeki bekleyişini sürdürürken, Dikmen Vadisi halkı "Direne direne kazanacağız", "Barınma hakkımız söke söke alırız" sloganları atıyor. Vadi halkı, polis tarafından gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep ediyor.

Bu arada, Or-An'da da bir gecekondunun yıkımına neden olan, Koza İnşaat'a ait şantiyenin bir bölümünün yakıldığı öğrenildi.

Kaynak: ETHA