3 Nisan 2012 Salı

Boykot Edersen Okuldan Atılırsın!

Fiyatları yüksek ve yemekleri kötü olduğu için lise kantinini boykot eden A.Y., İlçe Öğrenci Disiplin Kurulu kararıyla okuldan atıldı.

İstanbul'daki İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi'nde, 5-7 Mart'ta gerçekleştirilen kantin boykotuna katılan lise 3 öğrencisi A.Y. okuldan atıldı.

İlçe Öğrenci Disiplin Kurulu, karara gerekçe olarak A.Y.'nin okul müdürlüğünden izin almadan basına bilgi vermesini ve bildiri dağıtmasını gösterdi.

Radikal gazetesine konuşan A.Y., "Geçen perşembe dersteyken, müdür yardımcısı gelip, arkadaşlarımın içinde bana okuldan atıldığımı ve bir daha kapıdan içeri alınmayacağımı söyledi" dedi.

İstanbul İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, 5 Mart'tan itibaren yüksek fiyat politikasını ve yiyeceklerin lezzetsiz oluşunu protesto etmek amacıyla kantin boykotuna başladı.

Boykota katılanlardan Lise Anarşist Faaliyet (LAF) üyesi lise 3 öğrencisi A.Y., bianet'e yaptığı açıklamada, okula sivil polislerin geldiğini ve evlerinden getirdikleri yiyecekleri yemelerinin engellendiğini söyledi.

"Lisemizde dokuz saat boyunca yemek ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Kantin fiyatları pahalı olduğu için çoğu zaman karnımızı doyuramıyoruz" yazılı bildirileri dağıtan 17 öğrenci hakkında da disiplin soruşturması başlatıldı. A.Y. de bu soruşturma sonucunda okuldan atıldı.

İlçe Öğrenci Disiplin Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ödül ve Disiplin Yönetmeliği'ne dayanarak Yalçın'ın okuldan uzaklaştırmasına karar verdi.

Dayanak yapılan yönetmelik maddesi, "Okul müdürlüğünden izin almadan okul hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı yapmak, bildiri yayımlamak, dağıtmak; konferans, temsil, tören, açık oturum, forum ve benzeri etkinlikler düzenlemek ve etkin rol almak" fiillerini düzenliyor.

Kararın bozulması için MEB'e dilekçe veren A.Y., "Yanlış bir şey yapmadım. Ailemin de desteğiyle mücadelemi sürdüreceğim ve okula gitmeye devam edeceğim" diyor.

Okul yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmadı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise, "Öğrencinin dosyasına ve dilekçesine baktık. Komisyonumuz toplanarak bu konuyu değerlendirecek" dedi.

Kaynak: Bianet