3 Nisan 2012 Salı

Arkadaş olmak örgüt yöneticiliği oldu

İstanbul KCK iddianamesinde "örgüt yöneticisi" olmakla suçlanan Prof. Ersanlı'ya ilişkin deliller, "kadın olmak, polise kızmak, barış istemek, arkadaş olmak" olarak geçiyor.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen KCK iddianamesinde, BDP Siyaset Akademisi'nde ders veren BDP Anayasa Komisyonu üyelerinden Prof. Dr. Büşra Ersanlı için 22.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AKADEMİ 'İLLEGAL', BÜŞRA HOCA 'TERÖRİST'

İddianamede, BDP'nin Siyaset Akademisi KCK örgütüyle ilişkilendirilirken, Büşra Ersanlı'nın diğer illerdeki Siyaset Akademilerine ders notu göndermesi, 'örgüt yöneticiliği' olarak değerlendiriliyor.

Yine Ersanlı'nın, başka üniversitelerdeki akademisyenlerle, Siyaset Akademisi'nde ders vermesi için yaptığı görüşmeler de illegal örgüt faaliyeti olarak görülüyor.

Akademi'nin, belirli aralıklarla toplantılar yapması dahi illegalize edilerek, Büşra Ersanlı'nın toplantılara katılması suç olarak tanımlanıyor.

SAVCI KENDİNİ 'AKILÖLÇER' SANIYOR

Diyarbakır'da KCK adı altında yürütülen siyasi operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp haklarında dava açılan 152 kişinin yargılandığı davayla ilgili BDP'nin davaya duyarlılık kararının evinde bulunması üzerine, savcının iddianameye yazdıkları ise şöyle: "Bu ibareleri kullanan birinin bilim adamı ve siyasi kimliği olan şahıs olarak yaşamını sürdürdüğünü beyan etmenin insanların akıl ve zekâlarıyla alay etmek anlamına geleceği..."

POLİSİ ELEŞTİRMEK ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ DELİLİ

Geçtiğimiz yıl, 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine yönelik polis müdahalesini telefonda öğrenen Ersanlı'nın, "Allahım ya Rabbim ya, gazsız biz bir araya gelemeyecek miyiz ya, Allah kahretsin ya" şeklinde tepki vermesi de "örgüt yöneticiliği"ne delili olarak iddianamede yer aldı.

ARKADAŞ OLMAK YASAK!

İddianamede, Büşra Ersanlı'nın üyesi olduğu BDP'nin üyeleri için "arkadaşımız" ifadesini kullanması, Savcı Adnan Çimen tarafından "yasadışı örgüt yöneticiliği" olarak ifade edilmiş.

SAVCI SAVAŞI SEVİYOR

Yine Büşra Ersanlı'nın gazeteci Nuray Mert'le yaptığı telefon görüşmesi de iddianamede yer almış. Söz konusu telefon görüşmesinde, Nuray Mert ve Büşra Ersanlı, TSK tarafından yürütülen askeri operasyonlarda gençlerin ölmesinden duydukları üzüntüyü dile getirip, AKP Hükümeti'nin savaş politikalarını eleştiriyorlar.

ÖZGÜR KADIN OLMAK SUÇ

Kadın özgürlük mücadelesiyle ilgili faaliyetleri kamuoyunca bilinen Prof. Dr. Ersanlı'nın bilgisayarında Kadının Toplumsal Sözleşmesi'nin bulunması, Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve BDP Kadın Meclisleriyle ilgili notları da terörize edilen faaliyetlerden.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ İDDİALAR

Büşra Ersanlı için sunulan diğer deliller ise şu şekilde: 27 Mart tarihinde Gezi Parkı'nda kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırı', Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesini protesto eylemi, seçim sonuçlarını değerlendirmek için katılacağı televizyon programı öncesi BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'le fikir alışverişi yürütmesi, Anayasa'yla ilgili olarak Roj TV'ye konuk olarak çağrılması, Büşra Ersanlı'nın Siyaset Akademisi dersleri için hazırladığı yerel yönetimlerle ilgili okuduğu kitaplardan ve dinlediği panellerden çıkardığı notlar.

Kaynak: ETHA