9 Nisan 2012 Pazartesi

Siz sessiz kaldıkça kadınlar öldürülüyor

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerinin son bulması için Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Meydanı’na yürüyüş düzenledi. 


“Yaşam hakkımızı alacağız” pankartı açan kadınlar, erkeklerin cinayetlerine kurban giden kadınların fotoğraflarını taşıdı. Yürüyüşe eski eşi tarafından pencereden atılarak öldüğü iddia edilen Gülay Yaşar’ın babası Duran Yaşar da katıldı.

Yurttaşların da ilgisini çeken yürüyüşte, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kadın cinayetlerine son”, “Yaşam hakkımızı alacağız”, Erkek vuruyor devlet koruyor” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapıldı. Kadınlar adına açıklamayı okuyan platform üyesi Özge Akman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan kadının isminin çıkarıldığını, kadın yerine ailenin korunmasının cinayetlerin önünü açtığını belirtti.

Akman, eşinden boşanmak için Silivri Adliyesi’ne gelen Demet Filcan’ın adliyenin bahçesinde öldürüldüğünü, Selma Civek’i öldüren eşi Hüseyin Civek’in duruşmada, davaya müdahil olmak istemesine karşılık mahkeme heyetine “Davaya müdahil olmak isteyen Bakanlığın adına bakın Aile Bakanlığı. Ben de karımı, ailemi korumak için öldürdüm” şeklindeki konuşmalarını hatırlatarak, “Sizin düzenleme yapmadığınız her dakikada, her günde kadınlar öldürülmeye devam ediyor” diye konuştu. Akman, tüm kadınları, cinayetlere karşı ortak mücadele etmeye çağırdı.

DİHA
Kaynak: Haberlink