7 Nisan 2012 Cumartesi

Sivas'ta katledilenlerin aileleri Başbakan'dan davacı olacak

Sivas'ta Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen 33 kişinin ailesi Başbakan Erdoğan hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Aileler zaman aşımı kararının ardından Başbakan'ın sözlerinin katilleri cesaretlendirdiğine dikkat çekiyor.

Sivas şehitlerinden Gülsüm Karababa'nın ağabeyi Hüseyin Karababa, 33 aile olarak Başbakan Erdoğan hakkında dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 12. Olağan Genel Kurulu'nda ETHA'ya konuşan Karababa, dava dilekçelerini hazırladıklarını, 33 ailenin tek tek dilekçelerini vererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında dava açılmasını isteyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Sivas katliamı davasındaki zaman aşımı kararının ardından yaptığı “Hayırlı uğurlu olsun” şeklindeki açıklamayı hatırlatan Karababa, süren bir davaya ilişkin Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının kararı etkilemeye dönük ve katilleri cesaretlendirici olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan'ın bu nedenle yargılanmasını isteyeceklerini söyleyen Karababa, 33 ailenin ayrı ayrı dava açacaklarını söyledi. “Dilekçelerimiz sonucunda Başbakan hakkında dava açılmazsa biz itiraz edeceğiz. Daha sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğiz. 33 kişi AİHM'e Tayyip Erdoğan'ı şikayet etmiş olacağız” dedi.

İnsanları yakanların 15 yıl boyunca kaçtıklarını cezaevine dahi girmeden zaman aşımı kararı verilerek aklandıklarına dikkat çeken Karababa, “Başbakan bir açıklama yaptı dedi ki; 'halkımıza hayırlı olsun'. Biz de hayır sözü iyi şeyler için söylenir. Burada ciddi bir durum var, insanları yakmış birileri var. Bu adamlar hiç yakalanmadan, cezaevine girmeden elini kolunu sallar vaziyette sokağa bırakılmış durumdalar. Bu adamlarla yarın ben aynı otobüse binmek durumunda kalacağım. O zaman benim adam öldürme hakkımı da Başbakan bana vermiş oluyor. Bunlara bir çeki düzen vermezsek biz, bu ülkede Alevi öldürmek gayet meşru bir hal alacak. Aleviyi yakabilirsin, vurabilirsin, öldürebilirsin 15 sene kaçtıktan sonra elini kolunu sallayarak dolaşırsın. İyi ben de Başbakan'ın çocuğunu öldüreyim elimi kolumu sallayarak 15 sene saklanayım 15 sene sonra geleyim karşısına merhaba diyeyim” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kaynak: ETHA