9 Nisan 2012 Pazartesi

Saldırıya uğrayan öğrencilere süresiz uzaklaştırma

Ankara Üniversitesi, DTCF'de yaşanan faşist saldırı sonrasında akıl almaz bir adım attı ve saldırıya uğrayan öğrencileri cezalandırdı. Faşist grubun satırlı-silahlı saldırısının ardından soruşturma açan fakülte yönetimi, saldırıya uğrayan 21 öğrenciye "süresiz uzaklaştırma cezası" verdi.

Geçtiğimiz hafta Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya fakültesinde öğrencilere faşist bir grup tarafından silahlı ve satırlı gerçekleştirilen saldırı sonrası çok sayıda öğrenci yaralanırken, okul 1,5 günlüğüne tatil edilmişti. Olayın ardından fakülte yönetimi tarafından başlatılan soruşturmanın sonucu bugün kamuoyuna yansıdı.

ANF'nin haberine göre, fakülte yönetimi kararında, saldırıya uğrayan 21 öğrenciye "süresiz uzaklaştırma cezası" verdi. Yönetimin, saldırgan gruptan birkaç kişiye de göstermelik olarak uzaklaştırma cezası vermekle yetindiği görüldü.

Öğrenciler tehdit ediliyor, can güvenlikleri yok

Öğrenciler, faşist saldırıda mağdur olmalarına rağmen üniversite yönetiminin kararını bilinçli bulduklarını belirterek, "Bizler cezalar nedeniyle sınavlara giremeyeceğiz ve okulu 1 yıl geç bitirmek zorunda kalacağız" dediler.

Saldırıda yaralanan ve uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, faşistlerin kendilerini sürekli tehdit ettiklerini, evlerine kadar takip ederek sözlü tacizde bulunduklarını da belirterek can güvenliklerinin sağlanması için okuldan uzaklaştırmanın doğru bir yöntem olmadığına da dikkat çektiler.

Kaynak: Haberlink