10 Nisan 2012 Salı

Roboskililer: Vicdanınız rahat mı?

"Roboski için adalet" talebiyle Ankara'ya gelen Roboskililer, katliam fotoğraflarını gösterdi, "Bu onların parçalarıdır. Vicdanınız rahat mı?" diye sordu.

Roboski Katliamı'nın mağdurları "Roboski için adalet" talebiyle bugün Ankara'ya geldi. BDP grup toplantısına katılan aileler, katliam fotoğraflarını göstererek, "Vicdanınız rahat mı?" diye sordu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Roboski Köyü'nde TSK'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri ve yakınları, Meclis'e gelerek BDP grup toplantısına katıldı. Aileler BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın yaptığı grup toplantısının ardından Ankara'ya geliş amaçlarına ilişkin kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

Ferhat Encü, yaptığı Türkçe konuşmada, Ankara'ya adalet için geldiklerini belirterek, çeşitli temaslarda bulunacaklarını söyledi. Encü, "Katliamın faillerinin cezalandırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Ferhat Encü'nün ardından konuşan, katliamda yaşamını yitiren Erkan Encü'nün annesi Felek Encü ise, yaptığı Kürtçe konuşmada, oğlunun okul kitabını göstererek, "Madem bu Türkçe kitabı ona verdiler o zaman ona adalet de versinler. Oğlum onların Türkçe kitabını okuyordu" dedi.

Katliamın fotoğraflarını gösteren anne Encü, "Bu onların parçalarıdır. Vicdanınız rahat mı?" diye sordu. Babasının da kaçakçılıktan öldürüldüğünü belirten Ercü, "Artık yeter adalet istiyoruz. Bizim çocuklarımız öldü. Başka çocuklar ölmesin. Artık bu kan dursun" diye

'BİZİM İÇİN NE ZAMAN İNSANLIK İSTENECEK?'

Başbakan Erdoğan'ın miting alanlarında kullandığı "Neredesin ey insanlık" sözüne atıfta bulunan Encü, yaşanan katliama dikkat çekerek, "Neredesin ey insanlık" diye sordu. Encü, "Suriye ve Filistin için insanlık isteyenler acaba biz Kürtler için ne zaman insanlık isteyecek?" dedi. Katliamın faillerine dikkat çeken Encü, "Bu emri siz verdiniz, hepiniz katilleri biliyorsunuz" dedi.

Narin Ant ise, katliamın sorumlularının bulunmasını isteyerek, "Biz para istemiyoruz. Üstünü örtmeyin. Siz örterseniz biz bunu yaptırmayız" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan'ın sık sık Suriye yönetiminin halkın taleplerini dinlemesi yönünde yaptığı çağrıya atıfta bulunan Ant, "Siz önce kendi halkınızı bombalamayın. Sonra başka halklara yardım edin. Kardeşim satılık değildir" dedi.

Veli Encü de, katliamın sorumlularının yargılanmasını isteyerek, kardeşinin olayda parçalanan saati ve not defterini göstererek, faillerin açığa çıkarılmasını istedi.

Kaynak: ETHA