10 Nisan 2012 Salı

Polisler atariye bile el koydu

İstanbul'da Newroz kutlamaları nedeniyle bugün yapılan operasyonda, polisler bir evde yaptıkları aramada bir çocuğun atarisine dahi el koydu.

İstanbul'da 18 Mart'ta yapılan Newroz kutlamaları sırasında gözaltına AKA-DER Sarıgazi Şube Başkanı Selçuk Kalaycıoğlu da gözaltına alındı. Kalaycıoğlu'nun evinde yapılan aramada, yeğeninin atarisine dahi el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube polisleri, sabah saat 06.00 civarında Kalaycıoğlu'nun evine baskın düzenledi. Polisler tarafından evde yapılan aramada, bilgisayar, Kalaycıoğlu'nun bazı kişisel eşyaları ile yeğeninin atarisine el koydu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Anadolu Kültür Araştırma Derneği (AKA-DER), Selçuk Kalaycıoğlu ile birlikte diğer gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Son dönemde, kendi yasalarını bile tanımayacak kadar hukuksuz uygulamalarla halkın örgütlülüğüne dönük artarak devam eden baskı, gözaltı-tutuklama furyalarının amacına ulaşamayacağını bir kez daha belirtiyoruz. Sarıgazi Şube Başkanımız Kalaycıoğlu ve aynı hukuksuzluğun parçası olarak gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır."

Kaynak: ETHA